arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Bijzondere plekken in huis voor planten

Bijzondere plekken in huis voor planten

We kunnen er geen genoeg van krijgen: planten in huis! En nu de standaardplekken inmiddels wel wat gevuld zijn met deze groene vrienden, zijn we op zoek gegaan naar andere, bijzondere plekken voor planten in huis. Heb jij ook inspiratie nodig voor meer plekken om planten kwijt te kunnen? Lees dan mee!

Op de trap

Planten in de woonkamer, planten in de slaapkamer: die komen we natuurlijk maar al te vaak tegen. Maar ook in de andere ruimtes in je woning kun je ze zeker kwijt! Wat denk je er bijvoorbeeld van om planten tegen te komen in de looproutes door je huis? Echt een feest!

Zet daarbij bijvoorbeeld planten op de trap: grote kans dat je daar nog nooit aan had gedacht. Het klinkt misschien onhandig, maar als je kleine plantjes kiest die goed in de hoek van een trede past, is dit zeker een idee. Natuurlijk wel oppassen met huisdieren en kleine kinderen!

Bijzondere plekken in huis voor planten

Langs het bad

Langs de badrand: daar is vaak maar weinig decoratie te vinden. Ja, misschien zet je er kaarsen neer als je in bad gaat. Maar op al die andere momenten? Daar kun je best iets leuks van maken! Zet kleine plantjes langs het badrand: dat geeft echt een gezellig effect in deze ruimte. Zo voorkom je al snel dat de badkamer een saaie plek wordt in huis.

Zeker als je een brede badrand hebt, is dit een idee. Je hebt verder immers maar weinig ‘last’ van de huisplanten, ook als je bijvoorbeeld in bad zit. Bij een kleiner bad wordt het misschien wat ingewikkelder, maar het is de looks wat ons betreft meer dan waard.

In de wc

Het toilet is al snel een saai kamertje in huis. Maar met planten breng je daar verandering in! Ga bijvoorbeeld voor een plant op de wc in de hoek van de ruimte, of ga voor een plant in de wc via plankjes aan de muur. Om maar wat voorbeelden te noemen!

Let er wel op dat je planten in huis haalt die tegen donkerte kunnen – want de kans is waarschijnlijk groot dat er geen raam in het toilet is. En het is natuurlijk maar wat zonde als die plant binnen no-time dood is gegaan.

Uniek: een plant op de wc

De hele muur vol

Planten aan de muur: dat is misschien niet zo’n gek idee. De hangplant kennen we immers allemaal wel. Maar heb je weleens gedacht aan een hele muur vol met planten? Wauw: dat is toch wel een droom die uitkomt voor echte plantenliefhebbers. Durf dan ook uit te pakken.

Hang bijvoorbeeld tientallen hangplanten aan de muur: zowel hoog als laag. Dat geeft echt een speels effect. Een ander idee? Hang allerlei planken aan de muur, en zet daar kleine plantjes op. Hoeveel je er precies neerzet? Dat is natuurlijk aan jou. Maar wat ons betreft geldt: hoe meer, hoe beter…


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >

Terug naar overzicht >>