arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Huis verkopen zonder makelaar? Lees deze tips

Huis verkopen zonder makelaar? Lees deze tips

Wil je binnenkort je huis gaan verkopen? Dan kan dat ook zonder een dure makelaar! Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om helemaal zelf de woning te verkopen. Hiermee kun je namelijk behoorlijk wat geld besparen. Stel je voor dat de makelaar voor zijn diensten 1,5% vraagt, dan kost dat je bij een huis van €250.000 bijna €3800. Dat is een flinke rekening! Je kunt dit geld ook op een andere (en waarschijnlijk leukere) manier gebruiken. Ben je benieuwd waar je op moet letten als je een woning verkoopt zonder makelaar? Lees dan de onderstaande tips even door.

Tip 1: Kijk rond en bepaal de juiste vraagprijs

Voordat je de woning op de markt brengt, is het verstandig om goed om je heen te kijken. Zijn er vergelijkbare huizen te koop in je buurt? Check dan wat deze woningen ongeveer kosten. Zo is het eenvoudiger om tot de juiste vraagprijs te komen.

Tip 2: Laat je huis opkopen

Wil je een woning verkopen zonder makelaar, maar kun je wel wat extra hulp en zekerheid gebruiken? Dan is het ook mogelijk om je huis te laten opkopen. Op Proranje.nl kun je hier veel meer informatie over terugvinden. Je geeft alles met betrekking tot de verkoop uit handen zodat je zelf meer kunt ontspannen. Het verkopen van een huis en verhuizen kan namelijk best veel stress opleveren.

Tip 3: Zorg voor mooie en duidelijke foto’s

Mooie foto’s zijn echt noodzakelijk voor een snelle verkoop. Je geeft hiermee tenslotte de eerste indruk van het huis. Zorg er dus voor dat je hier een professionele vastgoedfotograaf voor inschakelt. Vraag eventueel voor extra’s als een video, drone foto’s of 360-graden foto’s.

Tip 4: Organiseer kijkdagen

Doe mee aan officiële Open Huis dagen of organiseer zelf verschillende kijkdagen. Zorg ervoor dat het huis er op die dagen tiptop uitziet. Staat de woning al helemaal leeg? Overweeg dan om een verkoopstylist of interieurstylist in te huren voor een neutrale, maar aantrekkelijke inrichting.

Tip 5: Plaats je woning op verschillende websites

Laat de foto’s van je huis op zo veel mogelijk goede websites plaatsen. Wees daarnaast ook zelf actief met het promoten op social media. Je zou zelfs een advertentie kunnen maken op Facebook. Ouderwetse flyers doen het natuurlijk ook nog steeds prima. Deze kun je verspreiden in jouw omgeving.

Tip 6: Zet alles duidelijk op papier

Tot slot is het belangrijk dat je altijd alles duidelijk op papier zet. Je kunt standaard contracten online vinden, maar het is soms beter het door een notaris te laten opstellen.


Reageer

Lees ook:

Afval scheiden? Met deze 5 handige tips pak je het goed aan! >
Gewoon beginnen: met deze 5 tips lukt je kledingkast opruimen ook bij jou! >
4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel >
Hoe bouw je je eigen thuisbioscoop? >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Deze prachtige barkrukken moet je zien! >
Waarom iedereen zou moeten kiezen voor designlampen! >
Hoe creëer je meer privacy bij je woning? >
Je tuin (her)inrichten: zo doe je dat en inspiratie >
5 tips voor het optimaal gebruiken van je radiator >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >
5 tips voor een fris huis >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Hoe zorg je voor meer natuurlijk licht in huis? >
Comfortabel wonen zonder te verhuizen >

Terug naar overzicht >>