arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Huis verkopen zonder makelaar? Lees deze tips

Huis verkopen zonder makelaar? Lees deze tips

Wil je binnenkort je huis gaan verkopen? Dan kan dat ook zonder een dure makelaar! Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om helemaal zelf de woning te verkopen. Hiermee kun je namelijk behoorlijk wat geld besparen. Stel je voor dat de makelaar voor zijn diensten 1,5% vraagt, dan kost dat je bij een huis van €250.000 bijna €3800. Dat is een flinke rekening! Je kunt dit geld ook op een andere (en waarschijnlijk leukere) manier gebruiken. Ben je benieuwd waar je op moet letten als je een woning verkoopt zonder makelaar? Lees dan de onderstaande tips even door.

Tip 1: Kijk rond en bepaal de juiste vraagprijs

Voordat je de woning op de markt brengt, is het verstandig om goed om je heen te kijken. Zijn er vergelijkbare huizen te koop in je buurt? Check dan wat deze woningen ongeveer kosten. Zo is het eenvoudiger om tot de juiste vraagprijs te komen.

Tip 2: Laat je huis opkopen

Wil je een woning verkopen zonder makelaar, maar kun je wel wat extra hulp en zekerheid gebruiken? Dan is het ook mogelijk om je huis te laten opkopen. Op Proranje.nl kun je hier veel meer informatie over terugvinden. Je geeft alles met betrekking tot de verkoop uit handen zodat je zelf meer kunt ontspannen. Het verkopen van een huis en verhuizen kan namelijk best veel stress opleveren.

Tip 3: Zorg voor mooie en duidelijke foto’s

Mooie foto’s zijn echt noodzakelijk voor een snelle verkoop. Je geeft hiermee tenslotte de eerste indruk van het huis. Zorg er dus voor dat je hier een professionele vastgoedfotograaf voor inschakelt. Vraag eventueel voor extra’s als een video, drone foto’s of 360-graden foto’s.

Tip 4: Organiseer kijkdagen

Doe mee aan officiële Open Huis dagen of organiseer zelf verschillende kijkdagen. Zorg ervoor dat het huis er op die dagen tiptop uitziet. Staat de woning al helemaal leeg? Overweeg dan om een verkoopstylist of interieurstylist in te huren voor een neutrale, maar aantrekkelijke inrichting.

Tip 5: Plaats je woning op verschillende websites

Laat de foto’s van je huis op zo veel mogelijk goede websites plaatsen. Wees daarnaast ook zelf actief met het promoten op social media. Je zou zelfs een advertentie kunnen maken op Facebook. Ouderwetse flyers doen het natuurlijk ook nog steeds prima. Deze kun je verspreiden in jouw omgeving.

Tip 6: Zet alles duidelijk op papier

Tot slot is het belangrijk dat je altijd alles duidelijk op papier zet. Je kunt standaard contracten online vinden, maar het is soms beter het door een notaris te laten opstellen.


Reageer

Lees ook:

Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >

Terug naar overzicht >>