arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis

Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis

Het is een probleem in veel huishoudens: het netjes houden van de wasruimte. Zeker in grote gezinnen kan het er al snel een rommeltje worden. Er is immers zoveel was te doen! In deze blog hebben we het over manieren om het bij te kunnen houden – en zo in ieder geval de grootste rommel te voorkomen. Lees met ons mee!

Houd het bij

Deze eerste tip is een inkoppertje en had je misschien al een beetje aan zien komen, maar toch willen we ‘m nog wel even noemen: houd het bij. Het klinkt misschien zo makkelijk op papier, maar in het echte leven… Al snel komt er wat tussendoor, en blijft die was zo weer een paar dagen liggen.

Wat daar misschien goed tegen werkt? Plan vaste wasdagen in! Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar geloof ons maar: het kan echt een ideale oplossing zijn om het netjes te houden. Zorg bijvoorbeeld dat je twee dagen per week in de wasruimte in huis te vinden bent – met vaste dagen heb je daarbij een stok achter de deur. Grote kans dat je je daaraan wilt houden, en het zo beter volhoudt!

Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis

Iedereen aan de beurt

Is het toch echt teveel voor jou om het in je eentje bij te benen? Dan is er ook een andere oplossing: zorg dat iedereen in het gezin van tijd tot tijd de was doet. Bang dat het dan helemaal misgaat – waarmee we doelen op te hete wassen en zwart en wit dat bij elkaar wordt gegooid? Met een heldere uitleg van hoe de wasmachine werkt is daar heus niet veel kans op.

Met een wasschema zorg je ook voor overzicht: iedereen weet immers wie er wanneer aan de beurt is. En dat neemt een deel van de last af!

Washok netjes houden? Zo pak je het aan!

Verschillende wasmanden

Denk bij een wasruimte opruimen ook aan verschillende wasmanden! In een ideale wasruimte zijn er minstens twee te vinden: voor een witte was en een kleurwas. Maar je kunt het nog verder onderverdelen, als je daar de plek voor hebt. Zo is het ook een optie om een losse mand voor zwarte kleding in huis te halen.

Een ander idee is om te sorteren op temperatuur. Doe alle 60-was en 30-was bij elkaar, bijvoorbeeld. Het grote voordeel van sorteren? Je stopt het een stuk sneller in de wasmachine, en hoeft niet de halve mand eerst leeg te gooien op de grond (met vervolgens het gevaar dat het niet wordt opgeruimd). Als je meerdere bakken in huis haalt, hoeven ze niet zo groot te zijn – je verdeelt de boel immers onder. Dat scheelt weer ruimte bij het inrichten van de wasruimte!


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Tips om je badkamer te verbouwen >
Badkamermeubel en badkamerspiegel: blikvangers in jouw badkamer >
Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen! >
Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen? >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
Simpele manieren om meer kleur in de badkamer te brengen >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >

Terug naar overzicht >>