arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Vintage » Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur

Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur

Ben je ook zo’n fan van een retro interieur? Dan is het helemaal tof om tevens je planten in een vintage stijl in huis te halen! Zo past zelfs het groen in je woning helemaal bij deze stijl. Natuurlijk hoef je geen echte oude planten te kiezen, maar het gaat om planten in een stijl die vroeger ook in trek was. Wat zijn nu dé retro planten? We zetten ze voor je op een rijtje!

Pannenkoekenplant

Waar we meteen aan moeten denken bij vintage kamerplanten? De pannenkoekenplant! Al in de jaren 60 en 70 was dit leuke plantje een regelrechte hit in het interieur. Vervolgens is ‘ie een tijdje uit het beeld verdwenen, waarna er in de afgelopen jaren weer een enorme groei in populariteit is ontstaan! Niet gek, want deze retro plant steelt echt de show in huis. Zeker als je ‘m in een mooie retro plantenstandaard zet!

Vintage kamerplant: pannenkoekenplant

Sanseveria

De sanseveria is vrijwel iedereen bekend. Of je ‘m nu bij je oma in huis ziet staan of juist in een trendy interieur: deze vintage plant is echt allround! De plant past namelijk in ieder interieur. Tegelijkertijd is ‘ie zeker niet onopvallend, met de lange bladeren in twee groene tinten. Om de styling van de plant af te maken, zet je ‘m in een toffe retro bamboe plantenstandaard. Wát een plaatje!

Retro kamerplant: Sanseveria

Paradijsvogelplant

Een andere grote vintage plant? Dat is de paradijsvogelplant, die behoorlijk hoog kan worden! Dit maakt ‘m dan ook zeker tot een eyecatcher in huis. Het blad van deze retro plant is eigenlijk vrij eenvoudig, maar de algehele look is enorm stijlvol en sierlijk. Nog een plantenpot tip? Zet ‘m in een vintage rotan plantenstandaard, om in het nostalgische hoekje te blijven!

Vintage plant: paradijsvogelplant

Cactus

Ook de welbekende cactus past wat ons betreft in het rijtje van vintage kamerplanten! De cactus is namelijk al enorm lang in trek. Het is dan ook zo mooi dat de cactus er in allerlei soorten en maten te vinden is – je kunt echt op zoek gaan naar jouw ultieme favoriet. Van een minicactus tot juist een enorm exemplaar! Daarnaast gaat een cactus jarenlang mee, wat ‘m ook nog eens écht vintage kan maken. Wellicht is ‘ie al héél wat jaren oud, die cactus die je in huis haalt.

Cactus als retro plant

Aloë Vera

Ook de Aloë Vera gaat al een lange tijd mee in het interieur. Dat maakt dan ook dat deze kamerplant zo’n heerlijke retro vibe heeft! De vintage plant Aloë Vera is tevens eenvoudig in de verzorging: de plant heeft haast liever te weinig dan te veel water. Daar heb je dus nauwelijks omkijken naar, terwijl jij helemaal op kunt gaan in je retro interieur!

Aloë Vera als kamerplant in retro interieur


Reageer

Lees ook:

Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer >
Gaan al je kamerplanten dood? Dít doe je mogelijk fout! >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >

Terug naar overzicht >>