arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Vintage » Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op?
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op?

Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op?

Het kopen van tweedehands meubels heeft verschillende voordelen. Zo is het duurzaam, bespaar je geld én kun je op zoek gaan naar unieke parels. Wel zijn er bepaalde zaken om rekening mee te houden als je tweedehands meubels wilt kopen. Dít zijn onze tips.

Tweedehands meubels kopen: pas op voor defecten

Hoewel je misschien helemaal verliefd kunt worden op een bepaald tweedehands meubel, is het altijd zaak om op defecten te letten. Van een poot onder een kast die loszit tot stoelbekleding die versleten is: maak de overweging of het wel de moeite waard is om dat meubelstuk in huis te halen. Gelukkig kun je veel meubels nog opknappen! Denk aan een vintage kast opknappen. Maar als je daar geen zin in of tijd voor hebt, kun je dat tweedehands meubelstuk maar beter laten staan.

Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op?

2e hands meubels: verhouding van prijs en kwaliteit

Wil je tweedehands meubels kopen om geld te besparen? Let dan op de verhouding van de prijs en de kwaliteit. In sommige tweedehands (online) winkels worden meubels voor veel te veel geld aangeboden. Design meubels vormen een uitzondering, maar verder hoeven tweedehands meubels helemaal niet duur te zijn. Wees dus altijd kritisch op de prijs.

Tweedehands meubels winkels: testen maar!

Ga je naar een tweedehands meubelwinkel toe? Probeer de meubels die je tegenkomt gewoon eens uit. Je kunt gerust op een bank of stoel neerploffen. Zo kun je immers meteen testen of het wel zo’n comfortabel meubelstuk is, of dat je toch nog liever even verder zoekt. Dit is dan ook het voordeel van fysiek winkelen ten opzichte van online winkelen!

2de hands meubelen: snel beslissen

Hoewel je dus kritisch moet zijn, kun je meestal ook weer niet te lang nadenken over de aankoop. Het kan namelijk snel weg zijn! Met name geliefde, populaire tweedehands meubelen zijn vaak gauw verkocht. Pas dus op dat je niet net achter het net vist.

Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op?

Tweedehands meubelen: pas op voor houtworm

Wat er helaas vaak voorkomt bij tweedehands meubelen van hout? Houtworm. Het is slim om hier altijd even op te letten. Je herkent houtworm aan de vele kleine gaatjes die in het hout zitten. Dit kan een reden zijn om het meubelstuk toch maar te laten staan. De kwaliteit neemt immers af met houtworm in het meubel.

Tweedehands meubels thuis opknappen

We denken niet enkel aan tips bij het kopen van tweedehands meubels, maar ook aan tips voor als je het meubelstuk al in huis hebt. Voorzie een tweedehands meubel van een opknapbeurt! Zet hout in de lak, zorg voor een verse verflaag of bekleed een stoel opnieuw. Ook dat helpt mee om tot jouw droommeubel te komen.


Reageer

Lees ook:

Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >

Terug naar overzicht >>