arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Dit is waarom je aandacht moet besteden aan het natte deel van je keuken
Dit is waarom je aandacht moet besteden aan het natte deel van je keuken

Dit is waarom je aandacht moet besteden aan het natte deel van je keuken

Het aanrecht, de spoelbak en de keukenkraan vormen tezamen het natte deel van je keuken. Groente en handen wassen. Pannen, borden en bestek afspoelen. Plantengieter en waterkoker vullen. Als je erover nadenkt breng je er best veel tijd door. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een spoelbak en keukenkraan die voldoen aan je gebruikerswensen en die passen bij de inrichting je keuken. Bij spoelbakken kun je kiezen uit heel veel verschillende materialen. Rvs, composiet, koper, steen, keramiek en porselein. En dan moet je ook nog het model bepalen. Dubbele spoelbak, spoelbak met afdruipgedeelte, vierkant, rond, rechthoekig. Jij mag het zeggen! Ook keukenkranen zijn er in talloze materialen en uitvoeringen. Ga je voor een klassiek model met aparte draaiknoppen voor koud en warm water? Of wil je liever een moderne variant zoals een kraan met push of sensor bediening? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van spoelbakken en keukenkranen. 

Spoelbakken

Spoelbakken

De meeste spoelbakken zijn van roestvrijstaal (rvs) gemaakt. Dit materiaal is sterk en blijft lang mooi. Bovendien is het makkelijk schoon te houden en daardoor hygiënisch. Maar als de rest van je aanrecht van graniet is kiezen veel mensen ook voor een granieten spoelbak. Op deze manier loopt het mooi door en dat geeft een strak effect. Het is ook mogelijk om een spoelbak van keramiek te nemen. Dit natuurlijke materiaal heeft weinig onderhoud nodig en voelt heel glad aan. Tot slot is een composieten spoelbak een optie. Dit is een duurzaam geproduceerde kunststof en staat heel goed in een moderne keuken. Voor mensen die veel afspoelen en wassen is er een dubbele spoelbak, of beter gezegd anderhalve spoelbak. Dit is de normale spoelbak met daarnaast nog een kleinere spoelbak. Of je neemt een spoelbak met afdruipgedeelte om even de vergiet op neer te zetten. 

Keukenkranen

De meeste keukenkranen zijn zogenaamde opbouwmodellen. Dat wil zeggen dat deze op het aanrecht bevestigd is, boven de spoelbak. Voor de ideale keukenkraan moet je wel met een paar dingen rekening houden. De hoogte bijvoorbeeld. Een beetje hoogte is wel zo handig als je een relatief hoge pan met water wilt vullen. Er zijn ook kranen met een handdouche. Deze kun je alle kanten opdraaien en vaak zelfs uittrekken zodat het afspoelen van groente of vieze vaat heel makkelijk gaat. Voor wie van een strakke uitstraling houdt is er ook nog de inbouwkraan. In zwart metaal of chroom straalt deze keukenkraan pure luxe uit.


Reageer

Lees ook:

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >

Terug naar overzicht >>