arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Modern » Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen

Het is enorm leuk om te doen: de babykamer inrichten! Maar er komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken. Je wilt er zeker van zijn dat je alle spulletjes hebt die je nodig gaat hebben als de kleine er eenmaal is. En die zetten we graag voor je op een rijtje: deze woonspullen heb je nodig in de babykamer!

Het babybedje

Allereerst is natuurlijk het babybedje essentieel bij een babykamer inrichten. Ook al slaapt de baby de eerste maanden misschien nog vaak bij jou, het is toch belangrijk om alvast het eigen bedje te hebben. Zo kan je kindje hier alvast aan wennen. Bepaal of je een wiegje of een ledikantje wilt. En zorg voor een goed matras en voldoende beddengoed, zodat je baby heerlijk kan slapen.

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen

Een stoel bij de babykamer inrichten

Je bent zelf ook vaak in de babykamer te vinden. Daarom is een stoel belangrijk bij babykamer meubels: zorg dat je zelf lekker kunt zitten in de kamer. Een comfortabele stoel is dus een must-have! Denk aan een fauteuil of een stoel met zachte kussens.

Voldoende opbergruimte

Je hebt veel spullen nodig voor je baby. Van kleertjes tot luiers, van doeken tot speentjes. Zorg daarom altijd dat er voldoende opbergruimte is bij de inrichting van de babykamer. In de commode zitten vaak lades. Maar ook een kledingkast is bijvoorbeeld handig. Bepaal of je liever één grotere kast plaatst, of juist meerdere kleine kasten. Het is maar net hoe groot de babykamer is. Ga je een kleine babykamer inrichten? Dan is één kast die ruim genoeg is vaak de beste uitkomst. Houd er rekening mee dat je altijd wat ruimte overhoudt in de kast, voor de spulletjes die je in een later stadium nog gaat kopen. Zo is daar ook gewoon genoeg plek voor – en heb je dus altijd een opgeruimde babykamer!

Een commode en aankleedkussen

Om je kleintje te verschonen zijn een commode en een aankleedkussen belangrijk. En de commode is een van onze favoriete items in de babykamer: er zijn veel leuke meubels voor de babykamer om uit te kiezen! Ga bijvoorbeeld voor een vrolijke kleur. Of kies voor een kast met mooie knoppen op de lades. Zo maak je echt een feestje van de babykamer, met een baby commode inrichten op een fraaie wijze!

Tips bij een babykamer inrichten: wat heb je nodig?

Verlichting

Je kindje is ook vaak ’s avonds en ’s nachts wakker. En dan moet er bijvoorbeeld ook gewoon worden gevoed. Daarom is goede verlichting belangrijk in de kamer: zorg dat je alles goed kunt zien. Dat licht mag best sfeervol en zacht zijn: het is niet zo prettig om ’s nachts een felle lamp aan te moeten zetten. En een nachtlampje naast het bedje is ook wel zo fijn om op te hangen!

Gordijnen in de babykamer

Om voor verduistering te zorgen zijn goede gordijnen juist essentieel bij de babykamer inrichten. Om ervoor te kunnen zorgen dat je kindje goed doorslaapt, ook overdag, is het slim om gordijnen te kiezen die goed verduisteren. Maar je kunt natuurlijk wel voor een leuke kleur kiezen: denk aan bordeauxrood of donkergroen! Om maar wat te noemen. Maak er een gezellig kamertje van.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >

Terug naar overzicht >>