arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Maak van jouw tuin een extra woonkamer

Maak van jouw tuin een extra woonkamer

Nu het hartje zomer is, genieten we allemaal volop van de buitenlucht. Maar maak jij ook optimaal gebruik van je tuin zodra het weer kouder begint te worden? Als het antwoord nee is, komt het artikel van vandaag goed van pas. We leggen je namelijk graag uit hoe je het hele jaar door gebruik kunt maken van je tuin. Sterker nog, we vertellen hoe je van de achtertuin een extra woonkamer maakt!

Tuinkamer of veranda

Om ieder seizoen van het buitenleven te genieten, moet je een beschutte en droge zitplaats in de tuin creëren. Dit doe je bijvoorbeeld door een tuinkamer te laten plaatsen. Dit is een stijlvolle dragende constructie met overkapping. Je kunt hier opvouwbare beglazing in laten plaatsen, zodat het een stuk flexibeler is dan een normale serre. Op een warme zomerdag kun je de grote glazen ramen aan de kant schuiven. In de winter laat je ze dicht om de warmte binnen te houden. Ideaal! Is jouw tuin van zichzelf al vrij beschut? Dan is een veranda natuurlijk ook een mooie keuze. Je kunt deze later altijd nog uitbouwen tot een dichte tuinkamer.

Haal binnen naar buiten

Maak van jouw veranda of tuinkamer een echte woonkamer door ‘binnen naar buiten’ te halen. Hiermee bedoelen we dat je de ruimte echt mag aankleden met items die je normaal binnen zet. Leg bijvoorbeeld een groot kleed op de vloer (eventueel een waterbestendig buitenkleed), investeer in een luxe loungeset en maak het sfeervol met verschillende accessoires. Zorg ervoor dat de stijl aansluit bij de interieurstijl van de rest van je woning. Zo vormt alles een mooi geheel.

Luxe doorlopende vloer

Tegenwoordig is het vaak mogelijk om de vloer van je woonkamer door te laten lopen in de tuin. Veel materialen kunnen goed tegen vocht en zijn eenvoudig schoon te maken. Ligt er een echte houten vloer in je woning? Kies dan buiten voor kunststof of een tegelvloer met houtlook. Dit is net zo sfeervol!

Planten en bloemen voor natuurlijke look

Door de glazen wanden, grote schuifdeuren of het doorzichtige dak heb je al een mooi uitzicht op de natuur. Maar je kunt het groen nog meer benadrukken door ook in je tuinkamer gebruik te maken van planten en bloemen. Deze zet je in een aantal grote potten op de grond of in een luxe vaas op de bijzettafel. Vooral in de winter is het gezellig om een aantal fleurige bloemen neer te zetten.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten!


Reageer

Lees ook:

Gazon onderhouden: lees deze tips >
3 tips voor het industrieel inrichten van je eetkamer >
4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel >
4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin >
De mooiste industriële accessoires >
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Hoe bouw je je eigen thuisbioscoop? >
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Nieuw terras aanleggen? Check deze 3 soorten tuintegels >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Een vlonder in je tuin plaatsen >
Deze prachtige barkrukken moet je zien! >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >

Terug naar overzicht >>