arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Met deze tips ga je voor een opgeruimde babykamer

Met deze tips ga je voor een opgeruimde babykamer

Het is er al snel een rommeltje, omdat er veel spullen te vinden zijn die je regelmatig nodig hebt: de babykamer. Soms zie je zo door de bomen het bos niet meer. Hoe houd je deze kamer toch netjes? Gelukkig hebben we wat handige tips voor je, zodat het ook in jouw babykamer zo netjes en opgeruimd mogelijk blijft.

Al voordat de baby er is

We beginnen bij het begin. Al voordat de baby geboren is, is het belangrijk om na te denken over de inrichting van de babykamer. Dat helpt je straks namelijk enorm bij de babykamer opruimen! Probeer dus goed de tijd te nemen voor het indelen van de kamer: bedenk op welke manier alles echt een logische plek heeft.

Zorg dat je overal goed en makkelijk bij komt. En ook dat je alles in de babykamer snel en goed kunt opruimen en schoonmaken. Als de kamer daarbij logisch in elkaar steekt, is dit klusje echt een stuk sneller geklaard. En daar komt bij: als je blij bent met hoe de babykamer eruit ziet, heb je alleen maar meer motivatie om ‘m mooi te houden. Handig dus!

Met deze tips ga je voor een opgeruimde babykamer

Genoeg kastruimte

Het grootste probleem bij een babykamer opruimen? Dat is dat er vaak niet genoeg kastruimte te vinden is om spullen in op te bergen. Voor je baby’tje heb je nu eenmaal veel spullen nodig in huis – onderschat dit daarom niet. Koop liever een kast die wat te groot is dan te klein, want voor je het weet zit die kast alsnog vol.

En denk er daarbij ook over na wat voor soort kasten handig zijn in de babykamer. Denk aan een ladekast voor de kleertjes, bijvoorbeeld. Maar een babykamer opruimen betekent ook dat je het speelgoed goed aan de kant wilt schuiven – en daarvoor is een stijlvolle open kast dan bijvoorbeeld weer ideaal.

Niet te veel spullen

We noemden het hierboven al: je hebt nu eenmaal veel spullen nodig voor een klein kindje. Van kleertjes tot doeken, van speelgoed tot spenen. Maar probeer toch niet te veel spullen in huis te halen. Dat zorgt uiteindelijk alleen maar voor chaos! Wees kritisch op de items die je in huis haalt: heb je ze echt nodig voor je kleine?

Zo krijg je waarschijnlijk ook een hoop spulletjes van vrienden en familie. Dat is natuurlijk hartstikke lief bedoeld, maar als het items zijn waar je eigenlijk niet blij mee bent en die niet in de kamer passen, kun je toch maar beter vriendelijk bedanken. Bij een babykamer schoonmaken en babykamer opruimen is het namelijk alleen maar makkelijker als er niet te veel ‘troep’ ligt.

Tips voor een babykamer opruimen en babykamer schoonmaken

Meteen opruimen

Ten slotte is het verstandig om de rommel die er gemaakt wordt vrijwel meteen op te ruimen. Je denkt misschien al gauw: dat doe ik later wel. Maar dan wordt het vaak alleen maar erger. Als je er een routine van maakt om dit goed bij te houden, of als je hier bijvoorbeeld één moment op de dag voor inplant, valt het allemaal reuze mee.

Dat kun je bijvoorbeeld ook goed doen als je de baby bij je draagt, terwijl hij of zij ligt te slapen. Ideaal eigenlijk! Want als je het bijhoudt, is het heus niet zoveel werk. En jij geniet zo alleen maar meer van de nette, mooie babykamer.


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >

Terug naar overzicht >>