arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin!

Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin!

Het is in de zomer natuurlijk heerlijk vertoeven in de tuin. Ben je van plan om een etentje te geven? Dan wil je de boel het liefst een beetje mooi aankleden. Zo maak je er echt een feestje van in huis! Hoe je dat het best kunt aanpakken? We delen onze tips – lees mee.

De tafels en de stoelen

We beginnen bij de basis: de tafels en de stoelen die je in de tuin plaatst. Tuintafels en stoelen zijn vaak niet per se de mooiste stoelen die er zijn – zeker als je de plastic varianten hebt. Hoewel daar voor dagelijks gebruik niets mis mee is, wil je bij een chic etentje misschien net wat meer uitpakken.

Zorg daarom voor een mooie houten tafel en houten stoelen bijvoorbeeld. Haal de eetset die binnen hebt staan eventueel naar buiten toe – grote kans dat die toch mooier is dan je tuinset. De set huren is ook nog een optie!

Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin!

Vrolijk serviesgoed bij een tuintafel dekken

Het serviesgoed is natuurlijk ook zeker belangrijk bij een tuintafel stylen. Onze tip: kies voor een vrolijke look, dat is namelijk hartstikke zomers. En worden we daar niet allemaal blij van? Je mag dus best wat kleur laten zien. Prints zijn ook welkom!

Opvallende combinaties behoren ook zeker tot de opties. Ga bijvoorbeeld voor rode borden, goudkleurig bestek en roze glazen – om zomaar een voorbeeld te noemen. Het kan eigenlijk niet gek genoeg. Juist in de zomer kun je voor zo’n gewaagde look gaan!

De tuintafel aankleden: de verdere styling

Niet alleen de items waarvan wordt gegeten en gedronken, maar ook de verdere styling is belangrijk. Zorg bijvoorbeeld voor gezellige extra’s tussen de borden – zoals planten, bloemen of kaarsen. De flessen wijn en karaffen water mogen ook gewoon op tafel staan. Het mag namelijk best een beetje rommelig ogen. En wat dacht je van het tafelkleed en de servetten? Allemaal zaken om over na te denken.

Om het echt speciaal te maken, kun je de tuintafel dekken met een persoonlijke boodschap. Leg bijvoorbeeld op ieder bord een naamkaartje en een kort briefje neer, waarin je iets liefs deelt over je gasten. Echt een bijzondere toevoeging!

De tuintafel aankleden: tips voor een gezellige look

Let bij de tuintafel dekken ook op het eten

Het eten zelf speelt ook een rol bij de looks op tafel. Pak hierbij ook zeker uit met verschillende gerechten, kleuren en vormen. Zomerse groenten zijn er bijvoorbeeld in allerlei kleuren te vinden – dat is alvast een goed begin.

En leuke schalen met salades zien er ook prachtig uit op tafel. Dien alles mooi en netjes op – een plezier voor het oog. Broodmandjes en dips, lekkere kazen en hier en daar een trosje druiven: ook dat is zeker een optie. Hoe meer, hoe gezelliger.

Zorg voor voldoende afstand

Ten slotte is het in deze tijd ook belangrijk om voldoende afstand van elkaar te houden. Houd daar dus rekening mee bij de tuintafel dekken – we willen het toch nog even benoemen. Als je de stoelen goed uit elkaar plaatst en genoeg ruimte tussen de borden laat, ga je voor een veilige omgeving. Zeker in de buitenlucht!

Bij je tuintafel stylen heb je in dit geval misschien een extra tafel nodig, afhankelijk van het aantal gasten dat je uitnodigt. Je kunt immers niet te dicht bij elkaar zitten. En eigenlijk is dat alleen maar fijner: zo heb je lekker de ruimte om goed van het diner te kunnen genieten. Eet smakelijk!


Reageer

Lees ook:

Gazon onderhouden: lees deze tips >
4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin >
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Nieuw terras aanleggen? Check deze 3 soorten tuintegels >
Een vlonder in je tuin plaatsen >
4x de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je tuin >
Gekleurd tuinhout op maat >
Je tuin volledig naar wens inrichten: hoe doe je dat? >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Je tuin (her)inrichten: zo doe je dat en inspiratie >
5 tips waar je op moet letten als je een loungeset koopt >
Beste periode om een tuinontwerp te laten maken en uitvoeren >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >
7 tips voor een romantische tuin >

Terug naar overzicht >>