arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Brocante » Brocante bij Living-In

Brocante bij Living-In

Wow, dit is zo’n winkel waar je in zou kunnen wonen.

“Mooi hé. De inrichting van de winkel en die van ons huis lopen eigenlijk naadloos in elkaar over. Logisch natuurlijk, ik kan moeilijk iets verkopen waar ik zelf niet 100 procent achter sta.”

Neem je veel van dat moois mee naar huis?

“Ja, de accessoires wissel ik thuis soms wekelijks. De basisspullen niet hoor. Banken, stoelen en de eettafel verander ik niet heel vaak, maar als de nieuwe collectie binnenkomt, word ik hebberig! En met de dingen die ik weg doe, maak ik anderen weer blij. Mijn moeder vindt het geweldig dat ik ons huis regelmatig verander, want dan maak ik met mijn accessoires hun huis weer gezellig.”

Is dit een meisjesdroom die uitkomt?

“Ik had, voordat ik met Frank naar het buitenland vertrok ook een winkel in woonaccessoires. Eenmaal over de grens en met drie kleine kinderen komt er van een eigen bedrijf niet zo veel meer terecht, maar zijdelings ben ik er altijd wel mee bezig gebleven.“

Staan er thuis aandenken aan jullie periode in het buitenland?

“Nee en dat vind ik soms wel eens jammer, want het zou leuk zijn geweest om iets in huis te hebben wat typerend is voor een bepaald land. Maar we waren toen een stuk jonger en dan sta je niet zo snel stil bij dat soort dingen. We hadden ooit een waterpijp uit Qatar, maar die is gesneuveld.”

Favoriete plek in huis?

“Momenteel de bank, daar plof ik lekker in na een dag hard werken. Helemaal ’s winters bij de openhaard. Ik vind de zomer lekker hoor, maar ben ook weer blij als het kouder wordt, dan kan de haard aan. En onze lange eettafel. Lang tafelen met het gezin, de dingen van de dag bespreken, spelletjes doen. Etentjes met vrienden. We zijn erg huiselijk en houden alle twee van een gezellig huis.”

Wat komt er nooit in?

“Felle kleuren en een superstrak design. Modern is mooi, zoals de ontwerpen van Eric Kuster, daar zit een hele warme sfeer in met natuurlijke materialen en mooie stoffen bij ons  gecombineerd met een landelijke, eigentijdse stijl met merken zoals Blanc d’Ivoir, Hubsch, Arte Pura en Hoffz.

Zou jij je huis onder handen laten nemen door een styliste?

“Ben je gek, dat vind ik veel te leuk om zelf te doen. Vooral als de nieuwe collectie binnenkomt dan kan ik het niet laten om het een en ander te veranderen. Van een nieuw kleurtje op de muur tot een nieuw behangetje. We zijn nu bezig met de hele bovenverdieping.”

Zitten Frank en jij op een lijn qua stijl?

“Ja. Vroeger vond hij het allemaal wel best wat ik deed, maar nu hij ziet hoe goed Living-In loopt en hoeveel plezier ik er aan beleef, interesseert het hem ook meer. En hij vindt net als ik een warm en gezellig huis heel belangrijk.”

Helpt Frank wel eens mee in de winkel?

“Ja. We staan er met alleen maar vrouwen, dus we schakelen hem regelmatig in om zware dingen te sjouwen of een lamp op te hangen. Voor de mannenklussen eigenlijk! Maar op z’n vrije dag vindt hij het ook gezellig om koffie te schenken voor de klanten en die vinden dat ook erg leuk!”


Reageer

Lees ook:

Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Meer hout verwerken in je interieur >
Een prachtige fotowand met posters: voorbeelden en inspiratie >
Ronde spiegels voor elke stijl: van landelijk tot industrieel >
Inspiratie voor een haard in je interieur >
De bohemian babykamer: tips en inspiratie >
Geef een brocante touch aan de slaapkamer >
Pip Studio geeft stylingtips >
Riviera Maison VIP night bij Weber Woonwereld >

Terug naar overzicht >>