arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt!

De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt!

Woonaccessoires kun je natuurlijk op allerlei plekken kwijt in je interieur. Misschien wel een van de leukste plekken? De vensterbank! Sla de vensterbank styling dan ook niet over in je interieur – hier kun je juist veel mooie spullen in kwijt. Waar kun je aan denken bij vensterbank aankleding? Lees verder voor onze tips.

Vensterbank stylen met bloemen

De vensterbank aankleden met bloemen: dat is altijd een goed idee! Weer eens iets anders dan bloemen op tafel. Let er wel op dat de verwarming niet te hard aanstaat als deze onder de vensterbank zit: daar worden de bloemen dan weer niet zo vrolijk van. Maar in de lente en zomer is het zeker een goed idee!

De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt!

Planten in de vensterbank

Naast bloemen, kun je ook je vensterbank aankleden met planten! Houd er wel rekening mee dat je de juiste planten uitkiest. Heb je een raam op het noorden? Dan kunnen vrijwel alle planten hier staan. Maar met een raam op het zuiden is het belangrijk om voor planten te kiezen die het liefst in de volle zon staan. Gelukkig zijn er een heleboel te vinden: dat maakt vensterbanken tot ideale plekken in huis voor planten.

Kruiden als accessoires in de vensterbank

Houd je van verse kruiden bij het koken of in je thee? Zet kruidenpotjes in de vensterbank! Veel kruiden staan namelijk graag in het zonlicht, wat ze dan ook ideale vensterbank accessoires maken. Je kunt ze bijvoorbeeld in de keuken in de vensterbank zetten, maar eigenlijk ziet het er in de woonkamer ook gewoon gezellig uit.

Kruiden als accessoires in de vensterbank

Vensterbank aankleden met souvenirs

Van groen gaan we door naar souvenirs als vensterbank accessoires. Je kunt zo namelijk mooie herinneringen als decoratie voor het raam zetten! Ga tijdens een reis op zoek naar leuke souvenirs, zoals een beeldje of iets anders dat past bij de plek van bestemming.

Kussentjes als vensterbank aankleding

Heb je een grote vensterbank waar je in kunt zitten? Zorg dan voor kussentjes als aankleding in de vensterbank! Dat past bijvoorbeeld ook goed in het straatje van landelijke accessoires in de vensterbank. Zo kun je heerlijk vertoeven op die plek: boekje erbij en genieten maar van de zon en het uitzicht!

Beelden en ornamenten als vensterbank accessoires

Beelden en ornamenten als vensterbank accessoires

We noemden het hierboven al kort: beelden als woonaccessoires in de vensterbank. Hoewel je hierbij aan souvenirs kunt denken, is het natuurlijk ook een optie om gewoon in de winkel beelden of ornamenten voor de vensterbank te zoeken. Kies uit wat jij het mooist vindt staan – en geef de accessoires een fraaie plek in de vensterbank.

Kaarsen in de vensterbank

Bij een gezellige vensterbank aankleding denken we ook aan kaarsen. Leuk bijvoorbeeld in de zithoek bij de bank! Houd er bij de vensterbank stylen met kaarsen natuurlijk wel rekening mee dat het om vuur gaat: als je er gordijnen naast hebt hangen, is het misschien niet zo’n slim idee. Nepkaarsen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden!

Kaarsen in de vensterbank en andere vensterbank decoratie

Vensterbank decoratie: met de seizoenen mee

Ten slotte kun je bij vensterbank decoratie denken aan de seizoenen. Om wat voorbeelden te noemen: zorg in de herfst voor pompoenen in de vensterbank, en zet er in december juist kerstdecoratie neer. Zo geniet je het hele jaar van de beste vensterbank styling!


Reageer

Lees ook:

Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >

Terug naar overzicht >>