arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit zijn goede plekken in huis voor planten

Dit zijn goede plekken in huis voor planten

We zijn er dol op: planten! En het is dan ook een trend waar je niet meer omheen kan – overal zijn planten te vinden in het interieur. Hoe meer, hoe beter! Maar wat zijn nu goede plekken voor planten in huis? Waar staan je huisplanten het mooist? Daar weten wij wel raad mee – lees mee in onze blog.

Op kastjes

Allereerst vinden we het mooi als planten ergens óp staan. Hoewel je ze natuurlijk ook op de grond kunt zetten, zeker bij bijvoorbeeld grote planten, staat het toch net wat sierlijker als je ze een meer ‘bewuste’ plek geeft. Op kastjes bijvoorbeeld!

Van nachtkastje tot dressoir, van boekenkast tot kledingkast: om welk soort kast het gaat, maakt eigenlijk maar weinig uit. Overal waar je een plekje over hebt, kun je planten kwijt. Dat zorgt juist voor een leuk speels effect!

Dit zijn goede plekken in huis voor planten

Op de tafel

Niet alleen op de kast, maar ook op tafel staan planten in de woonkamer beeldschoon. Zo bieden ze echt gezelligheid aan een ruimte! En denk je dat het niet past? Je hoeft er natuurlijk niet meteen een enorme plant te plaatsen. Ook kleine varianten, bijvoorbeeld cactussen in een schattig potje, volstaan.

En ook hierbij geldt weer: of het nu gaat om je eettafel of je bijzettafel, het maakt weinig uit. Kies juist het liefst voor allebei! Want zoals we al eerder noemden: hoe meer planten, hoe beter. Durf daar best mee uit te pakken.

Hangend

Een andere creatieve manier om groene vrienden een plek te geven? Ga voor een kamer hangplant! Dat geeft meteen een andere look dan wanneer je ze neerzet. Ook perfect ter afwisseling: haal zowel staande als hangende planten in huis – mix en match.

Het mooie hieraan is: je hebt er altijd wel plek voor. Vaak hangen de muren in onze woningen namelijk nog lang niet vol – ideaal om daar een hangplant aan toe te voegen. Dat zorgt voor gezelligheid!

Prachtig: hangplanten in huis

Qua ruimte? Waar niet!

Ten slotte willen we nog even benadrukken dat planten qua ruimte in huis eigenlijk overal wel kunnen. Planten in de woonkamer, planten in de slaapkamer – hier kun je ze hoe dan ook kwijt. Groen in verschillende ruimtes brengt een prachtige sfeer in je woning.

En heb je al eens nagedacht over planten in ruimtes waar je ze anders misschien nooit zou neerzetten? Denk aan een plant in de wc – ook dat werkt prima. Wel verstandig om in dat geval kamerplanten voor een donkere kamer uit te kiezen, als er geen raampje te vinden is.


Reageer

Lees ook:

Fuchsia in huis: verschillende voorbeelden >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Geniet van luxe met een exclusieve keuken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >

Terug naar overzicht >>