arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » 5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen

5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen

Ben je ook zo dol op bloemen? Het liefst hebben we altijd een verse bos in huis staan! En hoe leuk is het als je die bos helemaal zelf hebt samengesteld. Hoe moet je bloemschikken? We delen onze tips in deze blog!

Kleur bekennen

Waar het voornamelijk om draait bij die bos bloemen? De kleuren die je hebt uitgekozen! Het is een idee om één of een paar kleuren centraal te stellen in je bos. Deze vallen zo extra op. Denk aan geel en rood. Of roze en wit. Maar alle combinaties zijn mogelijk! Wat ook een optie is: maak juist een rommelige bos met allerlei kleuren door elkaar. Zo kies je bij het bloemschikken voor een look van een veldboeket. Beeldschoon!

Leestip: 5x dit betekenen bloemen

5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen

De lengte van de bloemen

De lengte van de bloemen is ook iets om over na te denken bij bloemschikken. Je kunt gaan voor een bos bloemen met een speelse look door verschillende lengtes te gebruiken. Zo plaats je korte en lange bloemen naast elkaar – het geeft een wat wildere look. Wil je juist een strakke bos bloemen? Kies er dan voor om een bloemstuk te maken met bloemen die ongeveer een gelijke lengte hebben. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de lengte waarop je ze afknipt – je kunt ze zo lang of kort laten als je zelf wilt!

De samenstelling bij bloemschikken

Je hebt veel vrijheid bij het samenstellen van de bos bij bloemschikken. Maar er zijn zeker wat tips die we je kunnen geven. Begin met de stevige stelen en grote bloemen: laat ze de basis in je vaas vormen. Daarna ga je de kleinere bloempjes in de vaas plaatsen. Zo zorg je voor een handige structuur. Ook mooi: zorg voor een grootse look van de bos, door de stelen schuin naar buiten te laten richten. En houd vooral in je achterhoofd: probeer de bos niet te perfect te maken. Het staat juist gezellig als het een beetje rommelig oogt! Dat maakt het bloemschikken alleen maar leuker.

Hoe moet je bloemschikken? We delen onze tips!

Zorg goed voor je bloemen

Het is bij het bloemschikken ook belangrijk om goed voor je bloemen te zorgen! Hoe bloemschikken? Zorg allereerst voor een schone vaas – dit verlengt echt de levensduur van de bloemen. Het voorkomt dat je bloemen last hebben van vieze, oude bacteriën. Ook is het zaak om het water in de vaas regelmatig te verversen. En om de vaas dus echt te poetsen na gebruik – voor je er weer een nieuwe bos in plaatst. Heb je een nieuwe bos? Snijd de takken schuin af, zo kunnen de bloemen het water goed opnemen. En gebruik ook altijd bloemvoedsel!

Denk ook na over de vaas

De laatste in de rij van bloemschikken tips? Denk ook na over de vaas waar je de bloemen in plaatst. We kiezen al gauw voor een eenvoudige glazen vaas. En dat kan beeldig staan! Maar je kunt juist voor een uniekere look kiezen met een keramieken vaas. In een opvallende kleur bijvoorbeeld. Of in een kleur die je ook in de bloemen terug laat komen. Zo maak je er een stralend geheel van op je tafel, kast of vensterbank!

Leestip: 4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon


Reageer

Lees ook:

Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >
Met een minimalistisch interieur leef je fijner en in dit artikel lees je waarom dit zo is >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De keuzegids voor een plisséhordeur of een hordeur >
Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één >

Terug naar overzicht >>