arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Een open kast inrichten? 5x handige tips!

Een open kast inrichten? 5x handige tips!

Het is een beeldschone eyecatcher in je interieur: een open kast. In de woonkamer bijvoorbeeld, maar net zo goed in de slaapkamer, keuken of badkamer. Want zo’n mooie kast past in allerlei ruimtes. Een nette inrichting is wel gewenst, om tot het fraaiste resultaat te komen. Ontdek onze tips!

Sorteer op kleur bij een open kast inrichten

Wat zeker een optie is bij een open kast inrichten? Sorteer op kleur! Zet alles met eenzelfde kleur bij elkaar – zo zorg je voor overzicht in de kast. En dat kan wenselijk zijn voor een opgeruimde look. Als je de verschillende kleuren ook nog eens op de volgorde van licht naar donker naast elkaar zet, ga je voor een prachtig kleurverloop in je open wandkast. Wát een plaatje!

Een open kast inrichten? 5x handige tips!

Sorteer op hoogte

Zeker bij een open boekenkast is dit een aanrader: sorteer op hoogte! Je kunt dit in samenhang met sorteren op kleur doen, of je kunt juist kiezen voor één van de twee opties. Waar het op neerkomt? Werk van hoge items naar lage items, die je op deze volgorde naast elkaar plaatst in de kast. Bij bijvoorbeeld boeken zorgt dit ook weer voor een overzichtelijk geheel. En daar raak je niet op uitgekeken.

Wissel juist af met hoogtes

Hoewel het voor items als boeken in je open kast hartstikke mooi staat om te sorteren op hoogte, kun je hier juist ook wel een beetje mee spelen in de kast. Wissel bijvoorbeeld per vakje af met de hoogte van de items die hierin staan, om te voorkomen dat de boel saai wordt. Zet op het ene plankje bijvoorbeeld hoge boeken, met op een plankje daarnaast lage plantjes – om maar wat te noemen. Afwisseling is belangrijk!

De inrichting van een open kast: zo pak je het goed aan!

Alle bijpassende items bij elkaar

We hadden het net al over boeken opbergen als categorie – en zo kun je eigenlijk je hele open kast inrichten op soort. Als je de bijbehorende spullen bij elkaar plaatst, blijft je kast lekker ordelijk. Zet boeken bij boeken, tijdschriften bij tijdschriften en opbergdozen bij opbergdozen.

Zorg voor afwisseling bij het inrichten van een open kast

Maar ook in het verlengde van de bovenstaande tip is weer belangrijk: pas op dat het niet te suf wordt. Hier en daar een plantje of een ander leuk accessoire tussendoor doet absoluut wonderen! Het gaat erom om een ‘georganiseerde chaos’ te creëren – een bewust speelse look, zonder dat het echt te rommelig is. Dát is het geheim van een perfecte styling in een open kast.

Meer lezen? Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis


Reageer

Lees ook:

Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >

Terug naar overzicht >>