arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe kun je geld besparen bij een huis kopen?
Hoe kun je geld besparen bij een huis kopen?

Hoe kun je geld besparen bij een huis kopen?

Het is voor veel mensen de grootste aankoop in hun leven: een huis kopen! Daar komt natuurlijk heel wat bij kijken. En als je het slim aanpakt, kun je kosten besparen. We delen onze tips: zo kun je geld besparen bij een woning kopen.

De locatie van je woning

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de locatie van de woning. Bepaalde gebieden en provincies in Nederland zijn véél duurder dan andere gebieden. Dat is absoluut iets om mee te laten wegen. Zeker als het bijvoorbeeld niet van je werk hoeft af te hangen waar je woont, is het aantrekkelijk om op een goedkopere locatie te gaan wonen.

Zo is Zeeland een provincie waar het wonen goedkoop is. En dit is ook zeker een fijne plek om te vertoeven: middenin de natuur, met veel ruimte en rust om je heen. En met het strand om de hoek! Ideaal bijvoorbeeld om hier je kinderen op te laten groeien. Met een goede makelaar is het kopen van een huis een stuk leuker en eenvoudiger. Zo is Van Gassen Vastgoed een uitstekende makelaar in Hulst. Hier weten ze alles over wonen in het mooie Zeeuws-Vlaanderen. En zo kom jij tot je droomwoning!

Een kleine woning kopen

Ook de grootte van het huis telt natuurlijk mee als het op de kosten aankomt. Hoewel je misschien de neiging hebt om een zo groot mogelijk huis te kopen, kun je daar ook eens kritisch over nadenken. Hoeveel ruimte heb je nu écht nodig?

In veel woningen zijn er bijvoorbeeld te veel slaapkamers, die eigenlijk maar gewoon leeg staan en geen doel dienen. En dat is natuurlijk zonde. Kleiner wonen kan juist ook voor meer voldoening zorgen, zoals blijkt uit de populaire tiny house movement. En dat is ook wel zo prettig voor de portemonnee!

Een oude of een nieuwe woning kopen

Huizen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Stippel goed uit of je liever een oud of een nieuw huis koopt. Hier zitten verschillende voor- en nadelen aan. Zo is een oude woning vaak een stukje goedkoper, maar is de kans ook weer groter dat er een verbouwing of onderhoud nodig is. En probeer ook zo goed mogelijk te achterhalen wat de werkelijke staat van het huis is, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan na de koop.

Bij een nieuwe woning betaal je misschien meer voor het huis, maar hoef je minder snel te gaan verbouwen of de boel op te knappen. Nu ligt dat bijvoorbeeld ook maar net aan je woonwensen: als je bijvoorbeeld een specifieke badkamer of keuken voor ogen hebt, is een verbouwing meestal toch al nodig. Ga dit bij jezelf na voordat je een huis koopt: zo kom je tot de juiste beslissing.


Reageer

Lees ook:

Wat te doen als je cv ketel aan vervanging toe is? >
De voordelen van vinyl in je vloer >
Welke kosten komen er kijken bij het egaliseren van je vloer? >
Schilder je eigen meesterwerk: 3 tips om je eigen schilderij te maken >
4 tips voor je begint aan het verbouwen van een badkamer >
Meer comfort op zonnige dagen met screens >
Waarom worden klusjes uitgesteld in het huis? >
Knap roestig tuingereedschap op met deze tips >
Effectieve waterontharder aanschaffen >
Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >
Zo koop je kinderbestendig servies >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >

Terug naar overzicht >>