arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Inspiratie voor een toilet make-over
Inspiratie voor een toilet make-over

Inspiratie voor een toilet make-over

Heb je nooit de moeite gedaan om het toilet mooi in te richten? Of kan deze kleine ruimte na een paar jaar wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is het tijd om wat inspiratie op te doen. In dit artikel delen we leuke voorbeelden en handige tips voor een toilet make-over. Zo krijgt dat kleine kamertje eindelijk de aandacht die het verdient!

Model van het toilet

Alles begint bij het aanschaffen van een geschikt toilet. Hierbij gaat het niet alleen om de functie, maar ook om de uitstraling. Verdiep je eerst in alle verschillende modellen voordat je een nieuw toilet koopt. Kijk welk design je het meeste aanspreekt. Wil je bijvoorbeeld of een staand toilet of een hangtoilet? Bepaal daarnaast welk type het beste past. Om ruimte te besparen is een inbouwreservoir een slimme keuze. Met een inbouwreservoir verwerk je het waterreservoir van je toilet in de muur. Als je door alle verschillende mogelijkheden het overzicht kwijt bent, is het verstandig om professioneel advies te vragen. Neem eventueel een aantal foto’s en de maten van het toilet mee als je een showroom bezoekt. Zo kunnen de medewerkers je nog beter op weg helpen. Natuurlijk is in deze tijd online advies ook een fijne mogelijkheid. Doe hier inspiratie op voor een toilet.

Gebruik van kleuren en materialen

Gebruik van kleuren en materialen

Bij een make-over gaat het natuurlijk vooral om de uitstraling. Je bereikt het beste resultaat als je van tevoren goed nadenkt over de kleuren en materialen. Zorg ervoor dat alles bij elkaar past. In een kleine ruimte als het toilet is het vaak mooi om het geheel rustig te houden. Dit betekent niet dat het saai moet worden. Kijk maar eens naar het bovenstaande voorbeeld! Door de houten vloer door te laten lopen op de achterwand én gebruik te maken van houten jaloezieën, wordt alles naar elkaar toegetrokken. Het materiaal maakt de ruimte sfeervol en warm, maar door de combinatie met wit blijft het fris.

Wasbak in het toilet

Wasbak in het toilet

Besteed daarnaast aandacht aan de wasbak. Hoe klein of groot deze ook is. Let op de stijl, maar houd het wel praktisch. Kleed het eventueel aan met een stijlvolle zeeppomp, een leuk mandje voor de handdoeken en een ronde spiegel.

Bijzondere designs

Bijzondere designs

Wil je er echt iets bijzonders van maken? Ga dan op zoek naar een wasbak en/of toilet met een uniek design. Dit is vaak een stuk prijziger, maar dan maak je wel echt een statement. Met zo’n bijzondere toevoeging is de make-over zeker geslaagd!


Reageer

Lees ook:

Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
4 tips voor een kleine badkamer >
8 tips om je wasmachine fris te houden >
Schimmel voorkomen in de badkamer? 5 handige tips! >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Welke stijl geef jij jouw badkamer? >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
Een open kast inrichten? 5x handige tips! >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Je badkamer simpel pimpen in 5 stappen >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >
Dit zijn mooie tegels voor in de badkamer >

Terug naar overzicht >>