arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Boeken opbergen in huis: voorbeelden en inspiratie
Boeken opbergen in huis: voorbeelden en inspiratie

Boeken opbergen in huis: voorbeelden en inspiratie

We hebben er bijna allemaal wel een aantal van in huis: boeken! Of je nu een kleine of juist een grote verzameling hebt, het is een plezier om ze mooi tentoon te stellen in huis. Daar mag je dan ook best een beetje moeite voor doen! Waar een simpele boekenkast of -plank prima is, beleef je er veel meer plezier aan als je gaat voor een unieke manier van boeken opbergen. Lees en kijk dan ook snel verder!

Pallets aan de muur

Bij dit idee van boeken opbergen werk je nog altijd met hout – net als bij de boekenplank –, maar dan toch op een heel unieke wijze. Dat is dan ook zeker een optie! Kijk maar eens op het beeld hieronder: een boekenplank gemaakt van pallets. Geeft dat geen speciaal en grappig effect? Wij zijn er in ieder geval dol op, een look als deze!

Door de extra laag onder de plank, die normaal gezien niet aanwezig zou zijn bij een simpele boekenplank, ga je voor een speelse touch. Dit maakt de boel sierlijk! Het is niet langer alleen een standaard plank die een praktisch doel dient, maar ook een mooi object. Een ideale combinatie!

Origineel: boeken opbergen in huis met een pallet

De ruime boekenkast

Het boeken opbergsysteem op het beeld hieronder lijkt in eerste instantie misschien niet zo bijzonder, tot je er eens goed naar kijkt: het zijn heel ruime vakken, waar de boeken in zijn gezet. En dat maakt de look heel overzichtelijk en ruimtelijk! Waar een boekenkast al gauw wat krap kan ogen, voorkom je dat probleem met deze look. Ideaal!

Perfect als je bijvoorbeeld niet zo veel boeken in bezit hebt: dan heb je de ruimte om ze zo op te stellen. Een opvallende look, die een compliment aan je woonkamer vormt. En wat ook handig is: zo kun je er direct eenvoudig andere accessoires in kwijt, zoals vazen met bloemen.

Boeken opbergen in huis: voorbeelden en inspiratie

Een eigen creatie aan de muur

Boeken opbergen op een geheel creatieve wijze? Ook dat is natuurlijk een optie! Op het beeld hieronder zie je een prachtig voorbeeld van een DIY project voor thuis boeken opbergen – meteen een leuke klus om mee aan de slag te gaan. Haal wat houten kisten in huis, en knutselen maar!

Het grote voordeel dat hierbij komt kijken, is dat je de boekenkast helemaal kunt inrichten naar jouw smaak. Jij weet immers het best hoeveel boeken je in bezit hebt en op welke manier je ze wilt ordenen. Maak hier een plannetje voor, en genieten maar met je opbergsysteem voor boeken!

DIY: een eigen boekenkast maken in de woonkamer


Reageer

Lees ook:

Redenen om te kiezen voor een fauteuil in plaats van een bank >
Minimaliseren in huis: dit kun je als eerste de deur uit doen >
Dit zijn mooie DIY-projecten voor in de tuin >
DIY-houtprojecten in de tuin >
Tips voor goede beveiliging van je woning >
Donkergroen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Roze in de badkamer: uniek en opvallend >
Accessoires in goud in huis: voorbeelden en inspiratie >
Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer >
Zo ga je voor een unieke aankleding in de hal >
In deze items kun je maar beter investeren in huis >
Kamer over in huis? Maak er een leeskamer van! >
Schilderijen in de kinderkamer: zelf maken! >
Zo ga je voor een mooie look bij de voordeur >
Met deze makkelijke aanpassingen voelt jouw woning weer als nieuw >

Terug naar overzicht >>