arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » 8 handige tips voor perfect geverfde muren

8 handige tips voor perfect geverfde muren

Ben je je interieur aan het verbouwen en komen ook de muren aan de beurt? Dan wil je de muren natuurlijk perfect verven! Zonder plekjes en oneffenheden. Daar komt wel wat precisie bij kijken. Maar met onze tips ga je voor succes!

Eerst de muren schoonmaken

Het is belangrijk om te beginnen bij de basis bij muren verven. Voor je met de kwast aan de slag gaat, is het zaak om de muur te reinigen. Zorg dat je de muur ontvet en vrij maakt van stof, zodat de verf beter kan hechten aan je wand. Een kleine moeite met een groots resultaat!

8 handige tips voor perfect geverfde muren

Gaten opvullen

Nog zo’n belangrijk onderdeel bij de voorbereiding: zorg dat je de gaten in de muur goed opvult. Dit voorkomt dat je oneffenheden ziet als de verflaag er eenmaal opzit. Geloof ons maar: die ga je zien als je deze stap overslaat. Zeker in oude woningen zijn er vaak veel gaten in de wand te vinden. Echt iets om rekening mee te houden!

Tape aanbrengen op je muur

Hoewel je misschien denkt dat je nóg zo netjes kunt schilderen, raden we je toch absoluut aan om bij de randen tape aan te brengen op je muur. Zo bescherm je onder andere je plafond en je plinten. Het kan ook slim zijn om de vloer af te plakken. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Welke verfsoort gebruik je bij muren verven?

Er zijn verschillende verfsoorten om uit te kiezen. In de meeste gevallen wordt er voor dispersieverf gekozen: dit is als het ware de meest standaard verf voor binnenmuren. Handig om mee te werken en eenvoudig aan te brengen. Wil je glans op je muur? Dan is lak een betere uitkomst. En als het belangrijk is dat de verf waterbestendig is, kies je voor latex verf. En ten slotte kun je ook voor een trendy verfsoort kiezen, zoals krijtverf. Heel leuk ook voor de kinderen!

De juiste kleur: denk goed na én doe een test

Niet alleen de verfsoort is iets om over na te denken, maar ook de juiste kleur! Zelfs als je voor een witte muur kiest: je hebt alsnog verschillende tinten om uit te kiezen. Maar zeker als je een opvallende kleur uitzoekt, is het slim om hier goed over na te denken. Als de kleur eenmaal op de muur zit en je bent niet tevreden, kun je weer opnieuw beginnen. Tegenwoordig heb je handige manieren om een beetje verf op de muur te testen, bijvoorbeeld door een foto van je kamer online aan te passen met een andere kleur. Zeker een aanrader!

Je muur verven in je interieur? Lees eerst onze tips!

Vergeet niet te roeren bij je binnenmuur verven

In je enthousiasme ga je gewoon meteen aan de slag als je je pot verf hebt geopend. Maar dan vergeet je een belangrijke stap bij je muur verven: roer de verf goed door. Zo ben je er zeker van dat de kleur goed gemengd is en dat de kleur goed wordt verdeeld over de hele wand. Dat zorgt voor het beste resultaat!

Kwasten of rollers gebruiken?

Bij muren verven tips slaan we ook de kwasten en rollers niet over. Je kunt ze allebei goed gebruiken, maar wel voor verschillende doeleinden. Zo kun je verf op de muur in de hoeken en randen het best aanbrengen met een kwast. Gaat het juist om een groot oppervlakte? Dan ga je het snelst te werk met een verfroller.

Hoe ga je precies te werk?

Ten slotte: hoe ga je precies te werk? We raden aan om aan de buitenkant van de muur te beginnen, bij de randen en de hoeken. Vervolgens werk je naar binnen toe. Dit is de meest precieze manier van muren schilderen!

Ook interessant: Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >

Terug naar overzicht >>