arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt!

Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt!

Op zoek naar leuke decoratie in de slaapkamer? Hang planken in de slaapkamer op aan de muur! Hier kun je namelijk verschillende accessoires op kwijt – en dat is precies de juiste manier om het gezellig te maken in deze ruimte. We delen onze tips: dit kun je kwijt op een wandplank in de slaapkamer.

Een wekker

Het is toch wel hét accessoire dat past in de slaapkamer: een wekker! En hoewel je ‘m misschien niet eens in gebruik hebt, als je tegenwoordig gewoon je wekker via je telefoon zet, staat een klokje op een wandplank in de slaapkamer nog altijd heel mooi! Zeker als je er eentje uitkiest in een leuk design of een vrolijke kleur.

Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt!

Planten op planken in de slaapkamer

Mooie kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit je interieur. En ook in de slaapkamer zorgen ze voor gezelligheid en sfeer! Op planken aan de muur in de slaapkamer is het leuk om hangplanten neer te zetten, waarvan de bladeren sierlijk naar beneden groeien. Of wissel juist af en zet verschillende soorten planten door elkaar. Uitpakken mag!

Lees ook! Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien

Boeken

Ben je een lezer? Dan mogen boeken niet ontbreken op de plank boven je bed. Handig om daar de collectie te bewaren van boeken die je nu aan het lezen bent. Zo heb je ze altijd snel bij de hand. Zet ze neer tussen een boekenhouder. Of leg ze juist neer op een stapeltje, voor een wat speelsere look. De keuze is aan jou!

Foto’s op je wandplank in de slaapkamer

Om voor een persoonlijke uitstraling in de slaapkamer te zorgen, is het een mooi idee om hier foto’s te plaatsen. Van vakantiekiekjes tot foto’s van je trouwdag: dit kan van alles zijn. Leuk om zo altijd weer even een herinnering op te halen als je je kamer binnenstapt! Zet foto’s in een leuk lijstje, die je vervolgens weer op de plankjes boven je bed uitstalt.

Souvenirs

Een andere manier om voor persoonlijkheid in de slaapkamer te zorgen? Stel mooie souvenirs tentoon op je wandplank in de slaapkamer! Ook daarmee ga je altijd weer even terug naar een bijzondere herinnering. Een leuk beeldje, een zomerse hoed of iets anders karakteristieks uit het land waar je op reis bent geweest: het kan van alles zijn!

Planken aan muur in slaapkamer: tips voor decoratie

Kunst op planken aan de muur in de slaapkamer

Naast souvenirs, kun je ook denken aan kunst op je muurplank boven het bed. Dat geeft je slaapkamer echt een uitstraling vol klasse – ideaal als je daarnaar op zoek bent. Denk aan een bijzonder schilderij of juist een klein beeldhouwwerk. In de stijl die bij jouw interieur past.

Bloemen

Ten slotte zijn ook bloemen een fraaie toevoeging aan de slaapkamer! Bepaal of je een kleine of een grote bos in huis haalt – en geef ze een mooi plekje op de wandplank in de slaapkamer. Geen zin om ze steeds te moeten vervangen? Dan zijn droogbloemen een uitkomst: net zo mooi én ze hebben geen onderhoud nodig. Wat een pláátje, deze decoratie in je slaapkamer!


Reageer

Lees ook:

Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
Dit zijn de 5 populairste soorten tafels >
6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast >

Terug naar overzicht >>