arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt!

Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt!

Op zoek naar leuke decoratie in de slaapkamer? Hang planken in de slaapkamer op aan de muur! Hier kun je namelijk verschillende accessoires op kwijt – en dat is precies de juiste manier om het gezellig te maken in deze ruimte. We delen onze tips: dit kun je kwijt op een wandplank in de slaapkamer.

Een wekker

Het is toch wel hét accessoire dat past in de slaapkamer: een wekker! En hoewel je ‘m misschien niet eens in gebruik hebt, als je tegenwoordig gewoon je wekker via je telefoon zet, staat een klokje op een wandplank in de slaapkamer nog altijd heel mooi! Zeker als je er eentje uitkiest in een leuk design of een vrolijke kleur.

Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt!

Planten op planken in de slaapkamer

Mooie kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit je interieur. En ook in de slaapkamer zorgen ze voor gezelligheid en sfeer! Op planken aan de muur in de slaapkamer is het leuk om hangplanten neer te zetten, waarvan de bladeren sierlijk naar beneden groeien. Of wissel juist af en zet verschillende soorten planten door elkaar. Uitpakken mag!

Lees ook! Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien

Boeken

Ben je een lezer? Dan mogen boeken niet ontbreken op de plank boven je bed. Handig om daar de collectie te bewaren van boeken die je nu aan het lezen bent. Zo heb je ze altijd snel bij de hand. Zet ze neer tussen een boekenhouder. Of leg ze juist neer op een stapeltje, voor een wat speelsere look. De keuze is aan jou!

Foto’s op je wandplank in de slaapkamer

Om voor een persoonlijke uitstraling in de slaapkamer te zorgen, is het een mooi idee om hier foto’s te plaatsen. Van vakantiekiekjes tot foto’s van je trouwdag: dit kan van alles zijn. Leuk om zo altijd weer even een herinnering op te halen als je je kamer binnenstapt! Zet foto’s in een leuk lijstje, die je vervolgens weer op de plankjes boven je bed uitstalt.

Souvenirs

Een andere manier om voor persoonlijkheid in de slaapkamer te zorgen? Stel mooie souvenirs tentoon op je wandplank in de slaapkamer! Ook daarmee ga je altijd weer even terug naar een bijzondere herinnering. Een leuk beeldje, een zomerse hoed of iets anders karakteristieks uit het land waar je op reis bent geweest: het kan van alles zijn!

Planken aan muur in slaapkamer: tips voor decoratie

Kunst op planken aan de muur in de slaapkamer

Naast souvenirs, kun je ook denken aan kunst op je muurplank boven het bed. Dat geeft je slaapkamer echt een uitstraling vol klasse – ideaal als je daarnaar op zoek bent. Denk aan een bijzonder schilderij of juist een klein beeldhouwwerk. In de stijl die bij jouw interieur past.

Bloemen

Ten slotte zijn ook bloemen een fraaie toevoeging aan de slaapkamer! Bepaal of je een kleine of een grote bos in huis haalt – en geef ze een mooi plekje op de wandplank in de slaapkamer. Geen zin om ze steeds te moeten vervangen? Dan zijn droogbloemen een uitkomst: net zo mooi én ze hebben geen onderhoud nodig. Wat een pláátje, deze decoratie in je slaapkamer!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >

Terug naar overzicht >>