arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning

Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning

Bij een nieuwbouwwoning hebben we al snel het idee dat het een saaie, kille woning is. Maar gelukkig is er genoeg aan te doen om dat te voorkomen! Ook in een nieuwbouwwoning is het gewoon mogelijk om voor karakter en een persoonlijke touch te zorgen. Hoe je dat het best aanpakt? Ontdek onze tips!

Kies voor veel kleur in huis

De muren zijn vaak wit in een nieuwbouwhuis. De vloer van lichtkleurig hout. De keuken en badkamer basic qua kleurgebruik. En hoewel daar niets mis mee is, is het ook wel wat standaard en eenvoudig. Dat kun je dus beter anders aanpakken bij je nieuwbouwwoning inrichten!

Pak uit met veel kleuren. Schilder de muren in een andere tint – denk aan blauw, groen, roze of donkergrijs. Opvallend behang is ook een optie! Leg een nieuwe vloer in je huis, of ga ook daar aan de slag met verf. En doe dit niet alleen in de woonkamer, maar pak ook de andere ruimtes aan. Kleurrijke meubels en accessoires zijn uiteraard ook een optie – mocht je verder geen grote verbouwing voor ogen hebben. Het inrichten van een nieuwbouwwoning met kleur zorgt voor levendigheid!

Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning

Onverwachte elementen in een nieuwbouwwoning

Hoe maak je je nieuwbouwwoning uniek? Durf onverwachte elementen aan te brengen in huis! Juist als er wordt verwacht dat jouw woning er saai uitziet, kun je zo echt voor een verrassend effect zorgen. Maak daar dus ook gebruik van!

Waar je bijvoorbeeld aan kunt denken? We zijn fan van het idee om het toilet in huis een bijzondere look te geven. Waar dit vaak het sufste kamertje in huis is, kun je een wereld van verschil maken met gek behang bijvoorbeeld. Zeker een tof idee.

Pas de details aan naar jouw smaak

Het zijn de kleine dingen die het doen bij een nieuwbouwwoning inrichting. Pas daarom de details aan naar jouw smaak! Denk bijvoorbeeld aan de deurklinken in huis: die zijn in veel nieuwbouwwoningen precies hetzelfde en niet erg interessant. Wat als je nu een vintage deurklink kiest? Dat trekt zeker de aandacht!

Ook speel je zo lekker met de contrasten in je huis. Een moderne look en retro details gaan heel goed samen. Andere nieuwbouw interieur tips? Zorg voor nieuwe knoppen op de kastjes in je keuken. Of een goudkleurige kraan bij de wasbak in de keuken. Om maar wat te noemen. Ook zo speel je dus weer met onverwachte elementen – en dat werkt sterk bij een nieuwbouwhuis sfeer geven!

Meer sfeer in huis, ook bij nieuwbouw? Let op de details!

Een nieuwbouwwoning inrichten met veel accessoires

De laatste in de rij van nieuwbouwhuis tips: zorg voor veel accessoires in je interieur. En daarmee bedoelen we dus ook écht veel. Het hoeft natuurlijk geen museum te worden, maar je hoeft je ook niet in te houden. Maak er een gezellige boel van, met spullen die helemaal bij jou passen!

Planten, souvenirs, kaarsen, boeken en tijdschriften: er zijn verschillende accessoires waar je aan kunt denken. Zorg bijvoorbeeld voor een grote kast in huis waar je alles goed in kunt uitstallen. Een prachtig aanzicht! Ook leuk als nieuwbouw tips: zorg voor een grote collage aan de muur, boven de bank of het bed bijvoorbeeld. In de lijsten kun je kunst, posters en foto’s kwijt. Als dát geen fraaie persoonlijke touch geeft!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >

Terug naar overzicht >>