arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken
Plafond

Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken

Laat jouw plafond weer stralen! Hik je al tijden tegen een lelijk uiterlijk aan doordat deze vies, oud en/of beschadigd is? Met een renovatie door professionals kan dat een flinke kostenpost worden door het vele werk. Of toch niet? Met een spanplafond zorg je voor een hoogwaardige en makkelijke oplossing! Hier lees je verder wat de mogelijkheden zijn.

Weinig tijd investeren

Het grote voordeel van spanplaflonds is dat deze erg makkelijk te plaatsen zijn waardoor je niet te maken hebt met hoge werk- en materiaalkosten. Je plaatst simpelweg een hoogwaardig stuk textiel op diverse punten voor een compleet nieuwe look. Je hebt geen ingewikkeld gedoe meer met meubels verschuiven en/of afdekken.

Keuze in designs

Wanneer je spanplafonds laat plaatsen kan je je eigen kleur kiezen in de ruimtes, net als wanneer je verft. Maar dat is nog niet alles: je kunt erg makkelijk patronen en texturen kiezen voor speelse effecten zonder hiervoor allerlei dure verfsoorten te kiezen. Een foto gebruiken voor een inspirerende ruimte? Ook dat is geen enkel probleem, je kunt je creatieve geest helemaal loslaten.

Verlichting handig toepassen

Wil je graag een moderne look geven aan de verlichting in de kamer? Dat kan erg makkelijk: je verlaagt het spanplafond waardoor een kleine ruimte ontstaat waar jij makkelijk spots kunt plaatsen. Dankzij de strakke afwerking lijkt het net of je plafonds als nieuw zijn. Dankzij de goede eigenschappen van het materiaal hoef je niet bang te zijn dat de warmte van de verlichting het materiaal aantast.

Praktisch in onderhoud

Het grote nadeel van verf is dat vaak bij vuiligheid je een stuk opnieuw moet verven. Bij spanplafonds hoef je daar geen zorgen om te maken: je maakt deze gewoon schoon met een doekje en je hebt weer een frisse uitstraling.

Duurzaam en veilig

Door te kiezen voor een spanplafond kies je voor een duurzame en veilige oplossing voor het plafond. Het materiaal is zeer goed bestendig tegen vocht en schimmel waardoor het ook te gebruiken is in ruimtes zoals de badkamer en/of keuken. Daarbij is het materiaal ook goed bestand tegen vuur waardoor je woning weer een stuk veiliger is.


Reageer

Lees ook:

Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Nederlanders investeren massaal in een kantoor aan huis >

Terug naar overzicht >>