arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken
Plafond

Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken

Laat jouw plafond weer stralen! Hik je al tijden tegen een lelijk uiterlijk aan doordat deze vies, oud en/of beschadigd is? Met een renovatie door professionals kan dat een flinke kostenpost worden door het vele werk. Of toch niet? Met een spanplafond zorg je voor een hoogwaardige en makkelijke oplossing! Hier lees je verder wat de mogelijkheden zijn.

Weinig tijd investeren

Het grote voordeel van spanplaflonds is dat deze erg makkelijk te plaatsen zijn waardoor je niet te maken hebt met hoge werk- en materiaalkosten. Je plaatst simpelweg een hoogwaardig stuk textiel op diverse punten voor een compleet nieuwe look. Je hebt geen ingewikkeld gedoe meer met meubels verschuiven en/of afdekken.

Keuze in designs

Wanneer je spanplafonds laat plaatsen kan je je eigen kleur kiezen in de ruimtes, net als wanneer je verft. Maar dat is nog niet alles: je kunt erg makkelijk patronen en texturen kiezen voor speelse effecten zonder hiervoor allerlei dure verfsoorten te kiezen. Een foto gebruiken voor een inspirerende ruimte? Ook dat is geen enkel probleem, je kunt je creatieve geest helemaal loslaten.

Verlichting handig toepassen

Wil je graag een moderne look geven aan de verlichting in de kamer? Dat kan erg makkelijk: je verlaagt het spanplafond waardoor een kleine ruimte ontstaat waar jij makkelijk spots kunt plaatsen. Dankzij de strakke afwerking lijkt het net of je plafonds als nieuw zijn. Dankzij de goede eigenschappen van het materiaal hoef je niet bang te zijn dat de warmte van de verlichting het materiaal aantast.

Praktisch in onderhoud

Het grote nadeel van verf is dat vaak bij vuiligheid je een stuk opnieuw moet verven. Bij spanplafonds hoef je daar geen zorgen om te maken: je maakt deze gewoon schoon met een doekje en je hebt weer een frisse uitstraling.

Duurzaam en veilig

Door te kiezen voor een spanplafond kies je voor een duurzame en veilige oplossing voor het plafond. Het materiaal is zeer goed bestendig tegen vocht en schimmel waardoor het ook te gebruiken is in ruimtes zoals de badkamer en/of keuken. Daarbij is het materiaal ook goed bestand tegen vuur waardoor je woning weer een stuk veiliger is.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >

Terug naar overzicht >>