arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken
Plafond

Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken

Laat jouw plafond weer stralen! Hik je al tijden tegen een lelijk uiterlijk aan doordat deze vies, oud en/of beschadigd is? Met een renovatie door professionals kan dat een flinke kostenpost worden door het vele werk. Of toch niet? Met een spanplafond zorg je voor een hoogwaardige en makkelijke oplossing! Hier lees je verder wat de mogelijkheden zijn.

Weinig tijd investeren

Het grote voordeel van spanplaflonds is dat deze erg makkelijk te plaatsen zijn waardoor je niet te maken hebt met hoge werk- en materiaalkosten. Je plaatst simpelweg een hoogwaardig stuk textiel op diverse punten voor een compleet nieuwe look. Je hebt geen ingewikkeld gedoe meer met meubels verschuiven en/of afdekken.

Keuze in designs

Wanneer je spanplafonds laat plaatsen kan je je eigen kleur kiezen in de ruimtes, net als wanneer je verft. Maar dat is nog niet alles: je kunt erg makkelijk patronen en texturen kiezen voor speelse effecten zonder hiervoor allerlei dure verfsoorten te kiezen. Een foto gebruiken voor een inspirerende ruimte? Ook dat is geen enkel probleem, je kunt je creatieve geest helemaal loslaten.

Verlichting handig toepassen

Wil je graag een moderne look geven aan de verlichting in de kamer? Dat kan erg makkelijk: je verlaagt het spanplafond waardoor een kleine ruimte ontstaat waar jij makkelijk spots kunt plaatsen. Dankzij de strakke afwerking lijkt het net of je plafonds als nieuw zijn. Dankzij de goede eigenschappen van het materiaal hoef je niet bang te zijn dat de warmte van de verlichting het materiaal aantast.

Praktisch in onderhoud

Het grote nadeel van verf is dat vaak bij vuiligheid je een stuk opnieuw moet verven. Bij spanplafonds hoef je daar geen zorgen om te maken: je maakt deze gewoon schoon met een doekje en je hebt weer een frisse uitstraling.

Duurzaam en veilig

Door te kiezen voor een spanplafond kies je voor een duurzame en veilige oplossing voor het plafond. Het materiaal is zeer goed bestendig tegen vocht en schimmel waardoor het ook te gebruiken is in ruimtes zoals de badkamer en/of keuken. Daarbij is het materiaal ook goed bestand tegen vuur waardoor je woning weer een stuk veiliger is.


Reageer

Lees ook:

8 handige tips voor perfect geverfde muren >
Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt! >
Hoe zorg je altijd voor een gezellige look bij de eettafel? >
Fuchsia in huis: verschillende voorbeelden >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
Geniet van luxe met een exclusieve keuken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >

Terug naar overzicht >>