arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Banken in verschillende kleuren: doe hier inspiratie op

Banken in verschillende kleuren: doe hier inspiratie op

De bank in de woonkamer: het is toch wel een belangrijk item in het interieur! Het gaat immers om een groot meubelstuk, en ook om eentje waar je vaak op te vinden bent. Daarom is het van belang om de juiste bank in huis te halen. De kleur speelt daarin een belangrijke rol! In deze blog delen we verschillende bank kleuren.

Stralend blauw

We beginnen de blog over verschillende kleuren banken bij blauw: wat een stralende look! Blauw valt op, maar geeft tegelijkertijd juist een rustig effect – een ideale match. Dat maakt namelijk dat deze kleur in iedere woonkamer prachtig staat!

Wij zijn hierbij het meest verliefd op de donkerblauwe bank – deze sluit ook helemaal aan op de nieuwste trends. De kleur staat stoer en stijlvol. Maar ook een lichtere tint blauw kan juist beeldschoon zijn – dat staat wat lieflijker. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat in je woonkamer met bank!

Blauw in de woonkamer: kies voor de blauwe bank!

Durf te kiezen: roze

Een andere kleur die momenteel een ware trend is? Dat is roze! Het lijkt misschien een heftige keuze om een roze bank in huis te halen – maar durf hier juist voor te kiezen. Zo ga je voor een unieke look in je interieur. Perfect als je hiernaar op zoek bent!

Roze is er natuurlijk ook in allerlei tinten te vinden. Zo begrijpen we het als je zuurstokroze wat too much vindt. Maar wat dacht je van oudroze? Dat is juist een enorm smaakvolle kleur! Ook is het een tint die lang meegaat – op die roze bank raak jij niet zomaar uitgekeken.

Prachtig en trendy: de roze bank in de woonkamer

Vrolijk met geel

De volgende tip in de rij van banken kleuren: geel! Ook hierbij geldt weer: je moet de keuze durven te maken. Het is echt wel iets anders dan een bank die we in de meeste woningen voorbij zien komen, vaak in een tint als grijs. Maar ben je op zoek naar meer vrolijkheid in de woonkamer? Dan is geel echt jouw kleur!

Wat betreft de verschillende tinten zijn we met name dol op okergeel. Zo ga je toch nog voor een zachte look binnen de gele kleur, zonder dat het meteen te fel wordt. En hoe cosy ziet het eruit? Van die bank kom je nooit meer af!

Lekker kleurrijk: een gele bank in huis

Stijlvol met groen

Ten slotte tippen we de groene bank: wat ons betreft een enorm stijlvolle keuze. Dit past dan ook goed in een woning met bijvoorbeeld een design look! Met groen haal je de kleur van de natuur in huis – en dat staat dan ook altijd goed.

De ideale tip bij de groene bank? Combineer deze met planten in de woonkamer! Dat vormt namelijk een prachtige look.

Banken in verschillende kleuren: doe hier inspiratie op

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >

Terug naar overzicht >>