arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Deze essentials mogen niet ontbreken in de zithoek
Dit mag je niet vergeten in de zithoek: de juiste verlichting

Deze essentials mogen niet ontbreken in de zithoek

Het is in de meeste woningen toch wel bedoeld als de gezelligste plek in huis: de zithoek! En dat is niet gek: hier breng je een groot deel van je tijd door, liefst samen met familie of vrienden. Om de boel écht gezellig te kunnen maken, heb je bepaalde essentials nodig. En die bespreken we in deze blog!

Genoeg zitplek

De eerste tip voor zithoek ideeën is misschien wat voor de hand liggend. Natuurlijk heb je zitplek nodig bij het zithoek inrichten! We bedoelen er echter mee dat je goed nadenkt over het soort zitplek waar je voor gaat. Zorg in de eerste plaats bijvoorbeeld dat er genoeg plek is: dan hoef je niet te dicht op elkaar te zitten, wat zorgt voor irritaties.

Ook is het belangrijk om na te denken over de keus tussen een bank of stoelen. Of kies voor allebei, mocht je die luxe hebben bij het zithoek maken! Dan is de vervolgstap om het soort stoel of bank te bepalen: ga je voor stof, of juist liever een leren zithoek?

Deze essentials mogen niet ontbreken in de zithoek

Een bijzettafel

Een kop thee, een tijdschrift, je telefoon of afstandsbediening: in de zithoek hebben we regelmatig items in onze handen die een plek nodig hebben om neergelegd te kunnen worden. Daar is natuurlijk de bijzettafel voor! Ook dit klinkt misschien weer als een voor de hand liggende tip – maar er is niets zo fijn als een perfecte bijzettafel!

Let daarbij bijvoorbeeld op de hoogte van de tafel: kun je er goed bij vanaf de bank? Iets om rekening mee te houden – in jouw luie modus heb je natuurlijk geen zin om half van de bank af te moeten komen voor je iets neer kunt leggen. Ook de grootte van de tafel is van belang: zorg dat echt alles erop past!

De juiste verlichting

Deze stap wordt vaak overgeslagen bij het zithoek creëren, maar is toch erg belangrijk: kies voor de juiste verlichting! Zo is het enerzijds belangrijk dat de verlichting sfeer uitstraalt, maar is het anderzijds ook handig als de lamp fel genoeg is om ’s avonds nog een boek bij te kunnen lezen. Op zoek naar de ideale middenweg, dus!

Ook de look van de lamp speelt een rol. Ga je voor een minimalistisch leeslampje bij de zithoek? Of pak je juist uit met de grote staande lamp, die met een boog over de bank hangt? Alles is mogelijk – kies jouw favoriet.

Dit mag je niet vergeten in de zithoek: de juiste verlichting

De accessoires maken het af

Last but not least: de accessoires in de zithoek! Deze zorgen namelijk voor een complete zithoek – met accessoires maak je de look af. Waar je aan kunt denken? Allereerst zijn er accessoires die ook een comfy doel dienen: plaids en kussens op de bank en stoelen! Heerlijk om in weg te kruipen.

Maar er is meer. Denk aan gezellige accessoires voor de bijzettafel, of gewoon op de grond. Kaarsen, planten, bloemen, mooie onderzetters: om maar wat voorbeelden te noemen. Allemaal prachtige toevoegingen aan de ruimte! Genieten maar in je gezellige zithoek…


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >

Terug naar overzicht >>