arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Plaids voor op de bank: dit zijn onze favorieten
Stijlvol en modern: de gebreide plaid op de bank

Plaids voor op de bank: dit zijn onze favorieten

We zijn er dol op: lekker wegkruipen onder een dekentje op de bank. Is er iets meer comfortabel te bedenken? Naast dat je lekker ligt op deze manier, valt er ook wat te zeggen voor de styling van de plaid op de bank. In deze blog komen onze favoriete varianten voorbij!

Een plaid met een natuurlijke tint

We beginnen met de favoriete kleur van plaids. Wat ons betreft doe je er goed aan om een natuurtint te kiezen. Waar we het dan over hebben? Denk aan groen, grijs of beige. Zachte tinten, die op iedere bank terecht kunnen wat betreft de looks.

Het grote voordeel hieraan is dat de plaid zo een rustgevende uitstraling kent. En dat is natuurlijk ideaal: zo kom je echt tot rust op de bank. Kleur speelt hierin een belangrijkere rol dan je van tevoren misschien zou denken.

Kies een plaid met een natuurlijke look op de bank

Een winterse look

Het seizoen waarin we het meest verknocht zijn aan onze plaids? Dat is toch wel de winter! Als het koud is buiten, hebben we des te meer reden om het thuis lekker knus te maken. De look van de plaid kan hier helemaal op aansluiten! Naast dat je gezellige kaarsjes en mokken voor warme chocolademelk tevoorschijn haalt, ga je voor een plaid in een winterse look.

Zo kan de kleur hieraan bijdragen: grijs of wit passen bij de winterse uitstraling. Of denk aan de dikte van de plaid: hoe meer stof, hoe warmer. Maar ook de print op de plaid telt mee. Sneeuwvlokjes, sneeuwmannen of sterren: om maar eens wat voorbeelden te noemen. Het is er allemaal te vinden!

Winter? Perfect voor plaids op de bank!

Altijd goed: het ruitjespatroon

We lichtten het ruitjespatroon eerder al uit als het ging om keukentextiel, maar ook op de bank ziet dit er beeldschoon uit! Het gaat hierbij ook nog eens om een groot stuk textiel – dus opvallen doet het zeker. Dat mag gezien worden op de bank!

Hiermee ga je voor een klassiek patroon, dat simpelweg nooit uit de mode zal raken. Ideaal als je wilt gaan voor een tijdloos ontwerp! Tel daarbij op dat het op vrijwel iedere bank past: met ruitjes kan er eigenlijk niets misgaan. Een perfecte keus!

Plaids voor op de bank: dit zijn onze favorieten

De gebreide plaid

Waar we plaids meestal voorbij zien komen van zachte materialen als katoen, is er nog een favoriet: de plaid van wol! Je moet tegen het gekriebel kunnen, maar warmer bestaat er in ieder geval niet. Heerlijk om iedere dag weer onder te mogen kruipen. Als je eenmaal gewend bent aan wol, wil je nooit meer anders.

Wat betreft de looks zijn we hierbij helemaal dol op een plaid met een grove breisteek. Dat valt namelijk enorm op! Zo maak je van je plaid echt een eyecatcher op de bank. Hoewel je dit in andere gevallen kunt verwezenlijken met een kleur of een patroon, is er bij wol niet veel voor nodig. En het enige dat jij hoeft te doen? Neerploffen op de bank en het dekentje over je heen leggen!

Stijlvol en modern: de gebreide plaid op de bank

Reageer

Lees ook:

Planten in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
Manieren om souvenirs een plek te geven in huis >
Zo zorg je voor een persoonlijke look in je thuiskantoor >
Opbergen in de keuken: essentiële tips >
De bohemian babykamer: tips en inspiratie >
Een kleur op de vloer: de mooiste voorbeelden >
Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken >
Sporten in huis: zo pak je dit aan in je interieur >
Planten in de badkamer? Prachtig! >
Koper in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Inspiratie voor originele lampenvoeten >
5 tips bij het kopen van de juiste stofzuiger >
Zo ga je voor een zachte look in het interieur >
Ontdek de beste vintage accessoires om in huis te halen >
Zwart in het interieur: voorbeelden en inspiratie >

Terug naar overzicht >>