arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Deze groene vrienden gaan het verschil maken in jouw woonkamer
Deze groene vrienden gaan het verschil maken in jouw woonkamer

Deze groene vrienden gaan het verschil maken in jouw woonkamer

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een urban jungle te bouwen door middel van twintig planten van kleiner formaat, maar als je het echt goed wilt aanpakken ga je voor groot! Een plant met veel en grootse, groene bladeren zal er echt uitspringen in je woonkamer. Zo heb je pas echt een urban jungle-gevoel!

Kies voor een boom

Het idee van bomen in huis klinkt misschien een beetje gek, maar dit kan echt zo bijzonder zijn! Wat dacht je van een beetje extra mediterraanse sfeer in huis met een olijfboom? Deze kan prima in huis staan, mits deze voldoende zonuren pakt! Deze kun je in allerlei maten kopen, dus je kunt het zo groots aanpakken als je zelf wilt. Citroenbomen zijn ook erg populair voor in huis, mede door de heerlijke geur die zij verspreiden. Deze heeft wat minder direct zonlicht nodig dan de olijfboom, maar is nog steeds zeer geschikt voor in de woonkamer. Naast deze twee zijn er natuurlijk talloze bomen die je in huis kunt zetten.

Grootse kamerplant

Grootse kamerplant

Hoe indrukwekkend is het wanneer je een huiskamer binnenkomt en direct verwelkomd wordt door grote, groenen bladeren? Bij Fleur kamerplanten kun je specifiek zoeken naar grote kamerplanten met veel effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Strelitzia Nicolai, welke je ook in XL-formaten hebt. Deze kunnen wel tot het plafond groeien met hun grote, elegante bladeren. Daarnaast kan een grote Kentiapalm ook heel indrukwekkend zijn. Deze bladeren zijn meer als een waaier, waardoor ze een net iets luchtiger effect geven. De laatste aanrader is toch wel de Alocasia, ook wel olifantsoor genoemd, welke je ook in heel veel verschillende soorten kunt kopen. Deze hebben ook grootste, groene bladeren en groeien snel.

En als je dan toch bezig bent…

Om je planten net dat beetje extra va-va-voom te geven, kun je ze in prachtige potten zetten. Gebruik potten in een contrasterende kleur (dus allesbehalve groen) om de prachtige bladeren nog meer te laten shinen. Uiteraard wil je je nieuwe plantenvrienden een mooie plek in huis geven. Zeker als ze van groot formaat zijn, moet je er eigenlijk voor zorgen dat ze een opvallende plek krijgen in een ruimte en niet dat je ze ergens tussen moet frommelen. Zoek dus een plek uit die je helemaal leeg kunt maken, zodat ze de volledige aandacht kunnen opeisen.

Het kopen van grootse planten kan nogal een gedoe zijn, zeker qua vervoer. Je kunt tegenwoordig bijna alle soorten planten online kopen. Deze worden dan in grote dozen verpakt en met veel zorg vervoerd. Zo kun je grote planten makkelijk thuis laten bezorgen, wat jou een hoop gedoe (en aarde) scheelt in de achterbak van je auto!


Reageer

Lees ook:

Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Ladegeleiders, belangrijker dan je denkt! >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Hoe kies je de beste deurmat uit? >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Trends we like: Hexagon! >
Nieuwe hordeur kopen: zo maak je de juiste keuze >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Je eigen tuinmeubels maken: dat doe je zo! >
Verhuizen in de regen? Met deze 6 tips komt het goed! >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Een bijzonder cadeau voor de interieurfreak? 3 ideeën! >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >

Terug naar overzicht >>