arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Huurhuis? Zo zorg je toch voor aankleding in je woning!

Huurhuis? Zo zorg je toch voor aankleding in je woning!

In een huurhuis lijkt het misschien ingewikkelder om een leuke aankleding van je woning te verzorgen. Je huis is immers niet helemaal in jouw bezit, wat al gauw het idee kan geven dat je maar weinig kan qua styling. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. In deze blog geven we tips voor een huurhuis inrichten. Lees en leer!

Niet aan de muur

Het grootste pijnpunt bij een huurhuis inrichting is toch wel dat je niet in de muur mag boren. Tenzij dit natuurlijk niet wordt vermeld in je huurcontract – dan heb je daar geluk mee. Maar dan wil je misschien alsnog niet met de lasten zitten van het dichten van de gaten als je verhuist. Kortom: de muur is geen goed punt voor aankleding.

Maar voordat je dan meteen vastloopt: er is veel meer in huis dan de muren! Maak hier dan ook gebruik van. Ga bijvoorbeeld niet voor kunst aan de muur in de vorm van schilderijen, maar haal items in huis die je op de vloer of op meubelstukken kunt plaatsen. Denk aan beelden, of een schilderij op de grond of op een ezel.

Huurhuis? Zo zorg je toch voor aankleding in je woning!

Verder op de vloer

En kunst is lang niet alles in huis dat je op de vloer kwijt kunt bij een huurhuis interieur. Er zijn een boel meer opties. Zo denken we al snel aan een vrolijk vloerkleed dat je bijvoorbeeld onder de bank of het bed kwijt kunt. Waar je anders misschien een kleur op de muur zou schilderen, komt kleur op deze manier terug via het vloerkleed.

Zo zie je maar, er zijn een hoop creatieve oplossingen te bedenken. Denk daarbij dan ook in oplossingen, en niet in problemen. Wil je op weg geholpen worden met nog wat ideeën? Ga voor mooie grote planten in huis, haal een kastje in huis waar je gezellige accessoires op uitstalt of versier de boel met bloemen en kaarsen.

Tips: zo maak je het gezellig in je huurhuis

Aankleding met kleine accessoires

We noemden hierboven al bloemen en kaarsen – en daar willen we nog even op voortborduren. Want kleine accessoires doen het ook heel goed als het gaat om een huurhuis aankleden. Deze kun je namelijk op allerlei plekken kwijt in huis. Op de kast, op de bijzettafel, op de vensterbank, op het nachtkastje – om maar wat voorbeelden te noemen.

Haal er dan ook genoeg van in huis. Want als je op verschillende plekken gezellige items terug laat komen, vergeet je al snel dat bijvoorbeeld de muur leeg blijft. Van mooie planten in huis tot gezellige kussenslopen op de bank: jij gaat genieten in jouw mooie huis.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >

Terug naar overzicht >>