arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zwart-wit in het interieur: een prachtige kleurencombinatie

Zwart-wit in het interieur: een prachtige kleurencombinatie

Het is een opmerkelijke manier van inrichten, met een focus op de kleuren zwart en wit. Je moet ervan houden, maar het kan werkelijk waar beeldschoon staan! Maar hoe maak je nou de juiste keuzes wat betreft het interieur zwart-wit? Daar gaan we het in deze blog over hebben. Lees mee en zie wat de mogelijkheden zijn!

Geometrische patronen

Waar we al snel aan moeten denken bij een zwart-wit interieur? Geometrische patronen! Dit gaat namelijk vaak hand in hand. Kijk maar eens op onderstaand beeld, dan begrijp je meteen wat we bedoelen. Zo’n vloerkleed is momenteel een ware trend – genoeg reden dus om er ook een in huis te halen.

Maar ook in andere items kun je geometrische patronen terug laten komen, zoals we ook zien op de afbeelding hieronder. Het is een prachtig idee om daarmee te spelen in een zwart-wit inrichting, bijvoorbeeld in de woonkamer zwart-wit. En als die patronen net iets van elkaar verschillen?

Mooi: geometrische vormen in zwart-wit in huis

Een opmerkelijk contrast

Vind je de geometrische patronen wat te veel van het goede? Ook dat is zeker begrijpelijk. Je kunt het juist ook wat rustiger houden, maar toch de focus houden op het contrast van deze kleuren in het interieur. Dat doe je door duidelijke keuzes te maken in welke items je zwart of juist wit in huis haalt, waarbij het over grote oppervlaktes gaat.

Ga bijvoorbeeld voor een zwarte vloer in huis en een witte bank – of doe dat juist precies andersom. Om maar een voorbeeld te geven! Als je voor grote oppervlaktes kiest, blijft de rust bewaard en is het toch een opvallend speelse look.

Zwart-wit in het interieur: een prachtige kleurencombinatie

Kleine kleurendetails

Dit is misschien valsspelen, maar we vinden het toch noemenswaardig: ga voor een paar kleine kleurendetails in het zwart-wit interieur. Dit zien we op onderstaand beeld terugkomen. Geeft dat niet een fraai resultaat? Hoewel je natuurlijk ook echt bewust voor alleen die twee tinten kunt gaan, is de look misschien nog wel speelser en opvallender als je er een paar kleine kleurendetails in verwerkt. Ook dat geeft een prachtig resultaat!

Hierbij is het een idee om één andere kleur uit te kiezen, zodat de focus ook nog altijd op het zwart en het wit blijft liggen. Maar je kunt de opties ook wat uitbreiden en voor meerdere kleurendetails gaan. Het is maar net wat jij mooier vindt! In ieder geval is het idee hierbij dat je met name, bij de grote oppervlaktes, voor zwart-wit kiest – en dit uitbreidt met andere tinten. Voor een uniek interieur!

Een uniek interieur met zwart-wit en een kleurdetail

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >

Terug naar overzicht >>