arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting

Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting

Of het nu gaat om een romantische avond thuis of een gezellig diner met vrienden, de juiste verlichting kan de sfeer perfect maken. Door goed te spelen met accentverlichting kan je iedere kamer in huis sfeervol maken. In deze blog lees je alles over het creëren van een gezellige en warme sfeer met accentverlichting, welke armaturen en lampen je daarvoor nodig hebt en waar je deze kan plaatsen om het juiste effect te bereiken. Lees snel verder voor meer informatie en maak van jouw huis een sfeervol thuis!

Experimenteer met verschillende lampen

Een gezellige sfeer creëren met accentverlichting wordt een stuk makkelijker als je speelt met verschillende soorten lampen. Een staande lamp geeft bijvoorbeeld warm licht, terwijl een hanglamp met dimmer meer gericht licht geeft. Een led lamp is altijd de beste keuze niet alleen voor de sfeer, maar ook de duurzaamheid. Speel met verschillende kleur- en sterkte-instellingen om de perfecte sfeer te creëren.

Plaats accentverlichting aan de rand van de kamer

Om een romantische of gezellige sfeer te creëren, zijn meerdere lichtpunten nodig. Een eenvoudige manier om dit te bereiken is door accentverlichting langs de randen van de kamer te plaatsen. Dit geeft de ruimte een warm effect en creëert gezelligheid zonder dat het te fel is. Indien mogelijk kan je de lampen ook dimmen voor nog meer sfeer.

Zorg voor de juiste soort verlichting

Accentverlichting komt in verschillende vormen: zowel staand, hangend als in de vorm van tafellampen. Maar het is ook belangrijk om de juiste soort te kiezen. Koude witte verlichting is bijvoorbeeld minder geschikt dan de warme gloed van bijvoorbeeld een led lamp met warmer licht. Dit geeft niet alleen meer sfeer, maar is ook beter voor je ogen én nog duurzaam ook!

Combineer accentverlichting met andere lichtbronnen

Combineer accentverlichting met andere lichtbronnen

Accentverlichting is een mooie manier om een gezellige sfeer te creëren, maar gebruik het altijd in combinatie met andere lichtbronnen. Vooral als je een feestje geeft, kan je bijvoorbeeld een slinger met led lampjes ophangen of kaarsen aansteken voor nog meer gezelligheid.

Zorg voor een centraal punt

Het is belangrijk om alle lampen op één plek te focussen om een ​​gezellige sfeer te creëren. Bijvoorbeeld een kunstwerk aan de muur, een kleed of het midden van de kamer. Richt vervolgens de lampen daarop en gebruik decoratieve accentverlichting om de nadruk op de juiste plekken te leggen.

Het creëren van een gezellige sfeer met accentverlichting is een makkelijke manier om jouw huis warm en uitnodigend te maken. Door te spelen met verschillende lichtbronnen, het kiezen van de juiste armaturen en lampen en te experimenteren met kleur- en sterkte-instellingen kun je de perfecte sfeer creëren. Veel succes!


Reageer

Lees ook:

Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
Tips voor het maken van een plantenwand >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Plekken in huis opleuken met fotolijsten >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >

Terug naar overzicht >>