arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Tips voor een handige indeling in huis
Tips voor een handige indeling in huis

Tips voor een handige indeling in huis

Een goede indeling in huis kan zorgen voor veel voordelen. Door de ruimte goed in te delen creëer je een fijnere leefomgeving. In dit artikel lees je daarom tips hoe je jouw huis zo goed mogelijk en efficiënt kunt inrichten. 

#1. Multifunctionele meubels

De allereerste tip is om te kiezen voor een goede basis in huis. Denk aan meubels die multifunctioneel zijn, dus waar je bijvoorbeeld niet alleen op kunt zitten, maar ook spullen in kunt opbergen. Kies een hoekbank met ruimte erin, zodat je hier de kussens en plaids in kunt leggen of kies voor een tafel die je kunt uitschuiven. Hierdoor kun je gemakkelijk met een aantal mensen aan de tafel zitten, maar ook alleen. Je zorgt ervoor dat deze meubels niet alleen mooi in je interieur staan, maar het ook nog eens extra functioneel is.

Multifunctionele meubels

#2. Scheidingswand keuken en woonkamer

Het kan zijn dat jouw keuken en woonkamer direct met elkaar verbonden zijn. Dit kan voordelen hebben, maar het is ook erg fijn om van de keuken één ruimte te maken en zo ook van de woonkamer. Door er een mooie scheidingswand tussen te plaatsen heb je meer privacy in elke ruimte, maar oogt het alsnog ruimtelijk, doordat er geen deur is. Daarnaast kun je het muurtje op ooghoogte maken, zodat je er nog overheen kunt kijken. Dit staat enorm sfeervol en uniek! Door een bakstenen muur te maken creëer je direct ook een sfeervol geheel in de ruimte. Kijk goed naar welke soort baksteen bij jouw interieur past wanneer je de stenen gaat uitkiezen.

#3. Licht en kleur

In een interieur zijn licht en kleur ook belangrijke factoren als het gaat om een ruimtelijk effect creëren. Niet alleen de indeling, meubels en een muurtje zorgen namelijk het gewenste effect, maar ook licht en kleur in huis. Maak daarom gebruik van kleuren, zoals beige, wit en grijs in jouw interieur om het heerlijk licht en groot te maken. Ook speelt daglicht hierbij een belangrijke rol. Zorg dat je overdag de raamdecoratie lekker omhoog hebt, zodat er natuurlijk lichtinval is.

#4. Meer projecten in huis?

Heb jij meer projecten waar jij aan gaat beginnen in of rond het huis? Dan kun je ook eens kijken naar materialen, zoals kalkzandsteen om mee te werken. Wanneer je namelijk al bakstenen wil aanschaffen, kun je hier direct ook naar kijken. Dit is namelijk steenachtig materiaal dat bestaat uit zand en kalk. Het heeft veel voordelen, zoals vochtbestendigheid, geluidsisolerend en brandwerend. Zeker de moeite waard om ook eens naar te kijken.

Heel veel succes met het indelen van jouw interieur!


Reageer

Lees ook:

Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
Tips voor het maken van een plantenwand >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Plekken in huis opleuken met fotolijsten >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Hoe je je huis kunt personaliseren >

Terug naar overzicht >>