arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen?
Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen?

Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen?

Verhuizen is vaak een stressvolle klus die veel tijd vergt. Toch zijn er manieren waarop je het verhuizingsproces kunt vergemakkelijken en zo soepel mogelijk kan laten verlopen. In dit artikel lees je hoe jij je het beste kunt voorbereiden op het verhuizen.

Bescherming regelen

Allereerst is het natuurlijk handig om voldoende verhuisdozen te regelen om je spullen goed in op te bergen. Maar, het is natuurlijk ook belangrijk om jouw spullen hierin zo goed mogelijk te beschermen. Je breekbare en fragiele spullen inpakken is dan ook een goed idee, en hier heb je voldoende materiaal voor nodig. Je kunt bijvoorbeeld noppenfolie inslaan die je om jouw breekbare spullen kunt wikkelen. Verder kun je ook denken aan speciaal inpakpapier waarmee jij je glazen en servies kunt opvullen en dat je eromheen kunt binden. En voor de grotere spullen die niet in de dozen passen, zoals wasmachines of banken, kun je verhuisdekens regelen die je spullen zullen beschermen tegen krassen.

Vervoer en opslag

Vervoer en opslag

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je van te voren hebt doordacht hoe de spullen vervoert en eventueel ergens opgeslagen kunnen worden. De kans is groot dat de grootste meubels uit jouw huis niet in je eigen auto zullen passen. Dan is het verstandig om het vervoer te regelen bij een verhuisbedrijf. Daarnaast kan opslag ook nodig zijn wanneer je bijvoorbeeld je spullen niet gelijk in het nieuwe pand kunt zetten. Je kan opslag ook gewoon huren bij verschillende bedrijven. 

Heb je een verhuislift nodig?

Bedenk voor jezelf of je zware spullen over verschillende verdiepingen moet gaan vervoeren. In dat geval is het huren van een verhuislift een goede voorbereiding op het verhuizen. Ga je bijvoorbeeld verhuizen naar hoogbouw in onze hoofdstad, dan kan je voor een verhuislift terecht bij een verhuisbedrijf Amsterdam. Een verhuislift zal je veel fysieke inspanning sparen en eventuele blessures voorkomen. Ook zal een verhuislift zorgen voor een kleiner risico op schade aan jouw meubels en nieuwe huis. Een verhuislift kan jouw inboedel namelijk zorgvuldig en veilig optillen. Daarnaast zal een verhuislift in het algemeen de stress rondom jouw verhuizing verzachten. Door het tilwerk door dit apparaat te laten uitvoeren, hoef jij namelijk niet zelf de hele dag de trap op en af te lopen.

Door verschillende voorbereidingen te treffen kan je zo soepel en veilig mogelijk jouw spullen van A naar B brengen. Goed beschermd in dozen verpakt, kan je je inboedel laten vervoeren naar het nieuwe pand waar deze dan weer veilig het nieuwe huis wordt ingetilt door een verhuislift. 


Reageer

Lees ook:

Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >

Terug naar overzicht >>