arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur
DIY met led strips creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur

DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur

Ben jij een echte doe-het-zelver? En ga jij steeds op zoek naar leuke trends die je zelf in elkaar kan boxen? Dan heb je misschien al wel nagedacht over al de creaties die je kan maken met led strips?

Je kan er immers elke kamer subtiel mee verlichten, of je kan het gebruiken voor een speciaal effect aan de achterkant van de televisie. Ook je trap of kasten kan je heel leuk pimpen met de juiste led strips.

Bij Ledstrip Koning vind je alles wat je nodig hebt om de creaties hieronder te maken. Veel succes!

De voordelen van led strips in je interieur

Led strips verbruiken heel weinig energie, zijn makkelijk te plaatsen en kan je meestal dimmen of zelfs van kleur veranderen. Dat maakt dat led strips de ideale oplossing zijn voor DIY-projecten of voor het opvrolijken van je interieur.

Doordat ze beschikbaar zijn in verschillende lengtes vind je voor elke toepassing ongetwijfeld de ideale led strip. Benieuwd? Kijk zeker eens bij Ledstrip Koning voor alle mogelijkheden.

Tal van mogelijkheden met led strips – ga zelf aan de slag

Doordat het installeren van led strips heel eenvoudig is, kan je er makkelijk zelf mee aan de slag. Of je het nu wilt plaatsen tegen het plafond, tegen de wand of aan de binnenkant van kasten… Het enige wat je moet doen is de led strip lichtjes schuren, ontvetten en dan vastmaken met dubbelzijdige tape.

Led strips voor kamerverlichting

Led strips zijn ideaal voor het verlichten van kamer, of het nu gaat om slaapkamers of de woonkamer. Je kan de strip vastmaken met tape tegen het plafond of tegen de muur.

Led strips aan de achterkant van de tv

Led strips voor achter de tv zijn vooral leuk als je de kleuren kan aanpassen. Zo kan je bij elke film of elke serie de juiste sfeer creëren door te kiezen voor een zachte kleur of eerder voor fel koud licht.

Led strips in de kerstboom

Dé periode van sfeerverlichting is uiteraard de kerstperiode. In plaats van standaard kerstverlichting kan je altijd ook kiezen voor een led strip om in de kerstboom te plaatsen. Het leuke hieraan is dat je de kleur en de lichtsterkte zelf kan kiezen.

Led strips op de trap

Led strips op de trap zorgen ervoor dat je continu zachte verlichting hebt voor als je bijvoorbeeld in het donker naar boven of beneden wilt. Anderzijds zorgt het voor een gezellige sfeer in de traphal.

Led strips in de kasten

Led strips in de kasten

Hoe leuk is gekleurde verlichting als je kasten opent? Zeker bij kasten waar wijnglazen in bewaard worden of in vitrinekasten die vooraan van glas zijn led strips een leuke extra!

Led strips rond de spiegel

Ten slotte zijn led strips rond de spiegel in de badkamer een goed idee. Het zorgt voor sfeer, maar anderzijds biedt het ook gewoon meer licht, zeker als je kiest voor koud wit licht. Handig toch wanneer je met make-up aan de slag gaat?

Je hoort het, er zijn tal van creatieve toepassingen waarvoor je led strips kan gebruiken. Alle mogelijkheden qua kleur, afmeting en dimbaarheid vind je online bij Ledstrip Koning. Laat de creativiteit maar stromen!


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >

Terug naar overzicht >>