arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau

Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau

Werken vanuit huis heeft de manier waarop we onze werkruimtes inrichten, aanzienlijk veranderd. Het is niet alleen een plek waar je jouw verplichte werkzaamheden verricht, maar het is ook een ruimte die je moet inspireren en ervoor moet zorgen dat je productief bent. Maar hoe combineer je functionaliteit met stijl?

Kies het juiste bureau

Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker voor het kiezen van een bureau. Denk eerst na over de grootte. Heb je genoeg ruimte of moet je slim omgaan met een beperkte oppervlakte? Een verstelbaar bureau kan uitkomst bieden als je zowel staand als zittend wilt kunnen werken – goed voor je houding én concentratie.

De materialen en kleuren voor je werkplek

Het materiaal en de kleur van je bureau zijn sfeerbepalend voor je hele werkplek. Hou jij van een strakke, moderne look? Dan is een glazen of metalen bureau iets voor jou. Warme houttinten passen dan weer perfect in een natuurlijke of zogenoemde Scandinavische stijl. Je kunt hiervoor ook inspiratie opdoen bij https://www.havic-kantoormeubelen.nl/.

Tips voor de inrichting van jouw werkruimte

Je hebt nu een van de belangrijkste meubels gekozen, maar je kunt nog veel meer doen om de ideale werkplek te creëren voor jezelf.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Niets leidt meer af dan rondslingerende papieren en accessoires. Kies daarom voor voldoende opbergmogelijkheden zoals mandjes of lades onder je bureau of zwevende planken aan de muur.

Licht maakt het verschil

Licht maakt het verschil

Goede verlichting is uiterst belangrijk. Het beste kun je kiezen voor natuurlijk licht, maar zorg ook voor goede bureaulampen die voldoende licht geven om bij te werken. Dit zorgt ervoor dat je niet na een paar uurtjes al vermoeid wordt.

Maak er iets persoonlijks van

Nu komt het leukste gedeelte: personaliseren! Dit doe je niet alleen door foto’s neer te zetten of kunst aan de muur te hangen. 

Voeg groene elementen toe

Een van de leukste onderdelen om je werkplek in te richten: maak gebruik van planten. Planten zijn niet alleen mooi, ze verbeteren ook de luchtkwaliteit en kunnen zelfs stress verminderen. Een kleine vetplant op jouw bureau of een grote plant in de hoek kan al veel verschil maken hoe je je mentaal voelt. Je kunt voor een zakelijke klassieke uitstraling kiezen met bijvoorbeeld een bananenplant. Maar je kunt ook kiezen voor een exotische uitstraling met bijvoorbeeld een palm. Dit verbetert het klimaat in je woning en je kunt ook nog genieten van de mooie uitstraling.

Kies accessoires die bijdragen aan jouw productiviteit

Denk hierbij aan ergonomische hulpmiddelen zoals een polssteun of voetenbankje, maar ook aan items die je simpelweg vrolijk maken, denk bijvoorbeeld aan een speciale mok voor jouw koffiepauzes.

Heb jij weleens stilgestaan bij hoe je je voelt op je werkplek en wat dit doet met je productiviteit? Een prettige werkomgeving nodigt uit tot creativiteit. Dus neem even de tijd om na te denken over wat echt belangrijk is voor jou in deze ruimte.

Inspiratie nodig? Kijk dan ook zeker eens op de eerder genoemde website. Hier kun je namelijk veel inspiratie opdoen. Met deze tips ben jij goed op weg om niet alleen functioneel, maar ook stijlvol thuis te werken. Wat wordt de eerste stap naar jouw ideale werkplek? Een georganiseerde ruimte reflecteert een georganiseerde geest!


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >

Terug naar overzicht >>