arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Handige tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer

Handige tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer

De badkamer schoonmaken is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Het vuil kan zich op de meest onhandige plekken nestelen. Hierdoor ben je vaak veel tijd kwijt aan het poetsen. Daar wordt niemand blij van! Gelukkig kun je met een paar aanpassingen de badkamer een stuk onderhoudsvriendelijker maken. Wij geven je 6 handige tips!

Tip 1. Kies voor zwevende badkamermeubels

Zwevende badkamermeubels zijn de laatste jaren ontzettend populair. Het ziet er natuurlijk heel modern en stijlvol uit, maar het maakt het poetsen in de badkamer ook een stuk eenvoudiger. Je kunt er namelijk makkelijk onderdoor met een dweil, stofzuiger of een doekje. Er zijn veel minder onhandige hoeken waardoor je jezelf niet in allerlei bochten hoeft te wringen.

Tip 2. Koop sanitair met een goede coating

Er zijn veel verschillende soorten sanitair te koop. Tegenwoordig heb je ook varianten met een speciale coating. Door deze toplaag is het nog eenvoudiger schoon te maken. Vocht en vuil blijft niet ‘plakken’, maar glijdt er sneller af. Vraag hier dus zeker eens naar in de winkel.

Tip 3. Kies voor grote tegels en een naadloze vloer

Het is eigenlijk heel logisch: Hoe minder voegen je hebt in de badkamer, hoe minder je er schoon hoeft te maken. Kies daarom voor een vloer met zo min mogelijk voegen en naden. Een gietvloer is een perfect voorbeeld! Deze vloer is egaal, vloeistofdicht en dus erg hygiënisch. Hoewel een naadloze PU gietvloer er stoer en hard uitziet, voelt het juist heel comfortabel aan de voeten. Je kunt het bovendien combineren met een vloerverwarming. Voor op de muren kun je kiezen voor extra grote tegels. Deze zijn ook eenvoudiger schoon te maken en zorgen voor een moderne uitstraling.

Tip 4. Laat een onderhoudsvriendelijk plafond plaatsen

Vergeet ook niet om aandacht te besteden aan het plafond. Dit is namelijk een plek waar snel schimmel en vochtplekken kunnen ontstaan. Kies voor een onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig plafond zoals een spanplafond. Verdiep je daarnaast in geschikte verlichting voor in de badkamer.

Tip 5. Koop een eenvoudige glazen douchedeur

Een douchedeur staat natuurlijk veel in contact met water. Hierdoor kunnen er klakvlekken ontstaan en zal er snel ander vuil (zoals als zeepresten) aan hechten. Door te kiezen voor een glazen douchewand of douchedeur, kun je dit oppervlak goed schoonmaken. Kies voor een eenvoudige deur met zo min mogelijk naden en randen.

Tip 6. Kies voor inbouwkranen

Tot slot is een inbouwkraan een stuk sneller schoon te maken dan een normale kraan. Je hoeft alleen de knoppen en kraanuitloop te poetsen. Hierbij zijn er weer minder onhandige hoeken en randen waar jouw poetsdoek niet bij kan.


Reageer

Lees ook:

Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >

Terug naar overzicht >>