arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips!
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips!

Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips!

Er is voor velen natuurlijk niks lekkerders dan het nemen van een fijn bad. Warm, comfortabel en echt even een momentje voor jezelf. Door de stijgende gasprijzen kan het in de winter van 2023 echter een dure bedoening worden. Je bad vol laten lopen na een dag werk om even helemaal te ontspannen blijft natuurlijk wel genieten. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan wat dat kost anno nu?

Met de stijgende gasprijzen is het vaak moeilijk om voordelig in bad te gaan. Toch zijn er enkele handige tips die je kunt toepassen om het comfort van een warm bad te ervaren zonder teveel te betalen.

Maak slim gebruik van het water

Het verwarmen van het water voor een bad kost energie en daarmee geld. Daarom is het slim om het water dat je niet nodig hebt te gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld om te douchen of af te wassen. Ook kun je het water opvangen en hergebruiken voor het water geven van planten of om te spoelen.

Investeer in isolatie

Een goede isolatie van je badkamer kan je helpen om het water langer warm te houden en tegelijkertijd energie te besparen. Dit geldt niet alleen voor het bad zelf, maar ook voor het gehele badkamerraam en de deur naar jouw badkamer toe.

Investeer in isolatie

Gebruik een warmtewisselaar

Warmtewisselaren bij bijvoorbeeld zwarte badkranen maakt gebruik van de warmte die ontstaat tijdens het douchen of afwassen om het water voor het bad op te warmen. Hierdoor hoef je het water niet apart te verwarmen en bespaar je energie en geld.

Verminder de temperatuur

Het opwarmen van het water tot 40 graden kost meer energie dan het opwarmen tot bijvoorbeeld 37 graden. Daarom is het verstandig om de temperatuur met de zwarte kraan van het water iets te verlagen en te genieten van een heerlijk warm, maar niet te heet bad.

Met deze tips kun je voordeliger genieten van een heerlijk warm bad, ondanks de stijgende gasprijzen. Het is belangrijk om te realiseren dat elke besparing, hoe klein ook, uiteindelijk kan bijdragen aan een lagere energierekening. En weet ook: soms moet je ook gewoon even genieten. Dus wees zeker niet te streng voor jezelf en neem soms heerlijk een bad!


Reageer

Lees ook:

De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >

Terug naar overzicht >>