arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips!
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips!

Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips!

Er is voor velen natuurlijk niks lekkerders dan het nemen van een fijn bad. Warm, comfortabel en echt even een momentje voor jezelf. Door de stijgende gasprijzen kan het in de winter van 2023 echter een dure bedoening worden. Je bad vol laten lopen na een dag werk om even helemaal te ontspannen blijft natuurlijk wel genieten. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan wat dat kost anno nu?

Met de stijgende gasprijzen is het vaak moeilijk om voordelig in bad te gaan. Toch zijn er enkele handige tips die je kunt toepassen om het comfort van een warm bad te ervaren zonder teveel te betalen.

Maak slim gebruik van het water

Het verwarmen van het water voor een bad kost energie en daarmee geld. Daarom is het slim om het water dat je niet nodig hebt te gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld om te douchen of af te wassen. Ook kun je het water opvangen en hergebruiken voor het water geven van planten of om te spoelen.

Investeer in isolatie

Een goede isolatie van je badkamer kan je helpen om het water langer warm te houden en tegelijkertijd energie te besparen. Dit geldt niet alleen voor het bad zelf, maar ook voor het gehele badkamerraam en de deur naar jouw badkamer toe.

Investeer in isolatie

Gebruik een warmtewisselaar

Warmtewisselaren bij bijvoorbeeld zwarte badkranen maakt gebruik van de warmte die ontstaat tijdens het douchen of afwassen om het water voor het bad op te warmen. Hierdoor hoef je het water niet apart te verwarmen en bespaar je energie en geld.

Verminder de temperatuur

Het opwarmen van het water tot 40 graden kost meer energie dan het opwarmen tot bijvoorbeeld 37 graden. Daarom is het verstandig om de temperatuur met de zwarte kraan van het water iets te verlagen en te genieten van een heerlijk warm, maar niet te heet bad.

Met deze tips kun je voordeliger genieten van een heerlijk warm bad, ondanks de stijgende gasprijzen. Het is belangrijk om te realiseren dat elke besparing, hoe klein ook, uiteindelijk kan bijdragen aan een lagere energierekening. En weet ook: soms moet je ook gewoon even genieten. Dus wees zeker niet te streng voor jezelf en neem soms heerlijk een bad!


Reageer

Lees ook:

Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >

Terug naar overzicht >>