arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan
Je badkamer groter laten lijken Zo pak je het aan

Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan

Is jouw badkamer niet heel groot? Dan is het verstandig om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte die je wel hebt. Er zijn verschillende dingen die erbij kunnen helpen om je badkamer groter te laten lijken. Als je van plan bent om te zoeken naar nieuwe badkamers of wat kleine dingen wilt aanpassen, is het goed om te weten hoe je jouw badkamer groter kunt laten lijken. Benieuwd hoe je dit kunt aanpakken? Wij helpen je op weg!

Grote tegels kiezen

Een van de manieren om jouw badkamer groter te laten lijken, is door voor grote tegels te kiezen. Als je een relatief kleine badkamer hebt en voor kleine tegels kiest, kan dit er namelijk voor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt dan het echt is. Door voor grote tegels te kiezen, voorkom je dit. Hiermee zorg je er juist voor dat de badkamer meer rust en eenheid uitstraalt, zonder dat het er klein en chaotisch uit komt te zien.

Kies voor lichte kleuren

Als je jouw badkamer groter wilt laten lijken, is het een aanrader om voor lichte kleuren te kiezen. Lichte kleuren zorgen voor rust in de ruimte en hierdoor kan het er ruimtelijker uit komen te zien. Dit in tegenstelling tot wanneer je kiest voor felle of donkere kleuren. Als je felle of donkere kleuren gebruikt in een kleine badkamer, lijkt de ruimte juist alleen maar kleiner. En dit moet je zien te voorkomen als je jouw badkamer zo praktisch mogelijk wilt inrichten. Ga dus op zoek naar lichte tegels, sanitair en accessoires. Verzamel voldoende badkamer inspiratie om erachter te komen wat je wensen hierin zijn.

Kies voor lichte kleuren

Zwevende badmeubels

De badkamer optisch groter laten lijken kun je ook doen door voor zwevende badmeubels te kiezen. Wanneer je dit doet lijkt het namelijk alsof het minder ruimte in beslag neemt dan dat je het meubel op de grond plaatst.

Grote spiegels

Ook grote spiegels zullen jouw badkamer groter doen lijken, waardoor het goed is om te overwegen. Dit heeft te maken met de weerspiegeling en de weerkaatsing van het licht. Ga dus in een kleine badkamer niet voor kleine spiegels, maar juist voor grote.

Deze dingen hierboven kun je in gedachten houden als je jouw kleine badkamer groter wilt laten lijken. Door slechts wat aanpassingen te doen kun je al een wereld van verschil maken. Zo komt ook jouw kleine badkamer mooi tot zijn recht!


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>