arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer?
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer?

Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer?

Het is belangrijk om een goede wastafel te kiezen, die niet te hoog maar ook niet te laag is. Het is niet zomaar een aankoop die je weer opnieuw kunt doen als je niet tevreden bent. Een badkamer is best prijzig en je wilt hier natuurlijk minimaal 10 jaar mee doen. Het is dus belangrijk dat je je goed laat informeren en veel verschillende opties bekijkt. Op die manier kun je voelen welke wastafel het beste bij je past en waar jij blij van wordt. Hieronder delen we wat tips, zodat je een goede plan van aanpak kunt maken.

Hoe hoog moet een wastafel met waskom zijn?

De ideale hoogte van een staand badkamermeubel met waskom is 90 cm. Dit is een goede hoogte om aan te werken zonder dat je last krijgt van je rug. Als je ervan uitgaat dat een waskom zo’n 13 cm is, koop je dus idealiter een badkamer meubel van 77 cm. Welke lengte je het beste kunt nemen, ligt voornamelijk aan hoe groot de badkamer is en hoeveel ruimte je wilt gebruiken voor jouw badkamer meubel. Hoe kleiner de badkamer, hoe kleiner het meubel dat je koopt. Het is daarnaast belangrijk om duidelijk te hebben welke spullen je allemaal wilt opslaan in je wastafel. Aan de hand daarvan weet je hoeveel kastjes en lades je nodig hebt.

Met hoeveel mensen maak je gebruik van de badkamer?

Heb je een gezin met vier personen of zijn jullie met meer mensen? Aan de hand van met hoeveel personen jullie zijn, kun je beslissen welke wastafel geschikt is voor jullie. Als jullie een klein huishouden hebben met een tot vier personen, kun je het best redden met één wastafel. Maar zijn jullie met meer personen en dan voornamelijk wat oudere kinderen? Dan kun je het beste voor een badkamermeubel staand met twee waskommen kiezen. Op die manier kunnen er meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de badkamer. Het zou vervelend zijn als je ’s morgens in een rij voor de badkamer moet wachten voordat je aan de beurt bent. Hoe meer mensen er tegelijk gebruik kunnen maken van de badkamer, hoe beter het is. Op die manier komt iedereen op tijd op school of werk.

Wat is jouw stijl

Wat is jouw stijl?

Het is ook belangrijk om helder te hebben naar welke stijl je op zoek bent. Houd je van industrieel en daarmee wat meer stalen en houten materialen? Of houd je meer van de landelijke stijl met barrokken items? Je kunt zo de hele badkamer afstemmen op de stijl die jij mooi vindt, inclusief de kleuren die jij mooi vindt. Wil je alles grijs, zwart en wit? Of vind je het mooi om er een leuk kleurtje doorheen te mixen? Kies voor één of maximaal twee kleuren, om het een rustig geheel te houden.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>