arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » 5 tips voor een kleine badkamer
5 tips voor een kleine badkamer

5 tips voor een kleine badkamer

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie om jouw badkamer in te richten, kom je vrijwel enkel badkamers tegen die enorm ruim zijn of met een groot budget zijn ingericht. Dat is natuurlijk heel erg mooi, maar niet voor iedereen weggelegd of wenselijk. Sommige mensen kiezen liever voor meer ruimte voor slaapkamers, dan dat zij een grote badkamer hebben. Hoe richt je een kleine badkamer het beste in en waar moet je dan goed op letten? We leggen het je graag uit!

Enkel noodzakelijke items

Als je te maken hebt met een kleine badkamer is het verstandig om enkel noodzakelijke sanitaire voorzieningen te selecteren. Je hebt bijvoorbeeld echt geen twee wastafels nodig, ook niet als je de badkamer met meerdere mensen deelt. Je hebt toch geen ruimte om met z’n vieren in de badkamer tanden te poetsen, dus waarom zou je hier dan extra wastafels voor maken. Gebruik deze ruimte liever voor opbergmeubilair.

Inbouwkranen en sanitair

Als je de mogelijkheid hebt kun je het beste kiezen voor inbouw-opties. Dit kun je toepassen bij het toilet, de douche en ook zeker bij de wastafel. Sterker nog, inbouwkranen zijn momenteel hartstikke populair. Ze zorgen er direct ook voor dat je ruimte van de wastafel overhoudt en dat het geheel luxer en strakker oogt.

Inbouwkranen en sanitair

Toilet liever in de hal

Mocht je twijfelen of je een toilet in de badkamer wilt hebben of niet, dan raden we je bij een kleine badkamer aan om deze weg te laten. Probeer liever een separaat toilet op de hal te plaatsen als je hier de ruimte voor hebt. Dit zorgt voor een stuk minder verkeer in de badkamer zelf en zo behoud je ruimte voor andere zaken.

Berg accessoires ergens anders op

Natuurlijk is het nodig om bepaalde items in de badkamer te bewaren. Dit zijn onder andere shampoo, tandpasta en andere, dagelijkse hygiënemiddelen. Wat je echter niet nodig hebt is een stapel aan badhanddoeken, haarborstels of make-up in de badkamer. Houd deze hier dan ook lekker weg en laat elk gezinslid dit op zijn eigen kamer bewaren. Zo zorg je voor overzicht en rust in de badkamer.

Kies voor een slimme inrichting

Je kunt een kleine badkamer heel slim inrichten, als je van tevoren maar een goed plan maakt. Je hoeft de sanitaire meubels namelijk echt niet volledig los van elkaar te zetten, zeker als je ze toch niet tegelijkertijd kunt gebruiken. Wil je écht een bad, maar heb je dan geen ruimte meer voor een douche? Combineer de twee om van beiden te kunnen genieten. 


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>