arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Snel opruimen in huis: essentiële tips

Snel opruimen in huis: essentiële tips

We zijn druk, druk, druk – een typisch gegeven van de huidige tijd waarin we leven. En daarbij wil het huishouden er nogal eens bij inschieten. Helemaal begrijpelijk! Zo is de kans groot dat je in je hoofd hebt zitten dat huishoudelijke klusjes al snel lang duren. Gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn – in deze blog geven we tips voor het snel opruimen in het interieur.

Elke dag op hetzelfde tijdstip

Deze tip vraagt wat discipline, maar het is het meer dan waard als het eenmaal in je systeem zit: maak elke dag op hetzelfde tijdstip kort schoon. Daarbij ligt het er maar net aan hoe laat dit handig is voor jou: wie weet ’s ochtends voor je naar werk gaat, of juist ’s avonds voor het slapengaan. Iets om zelf te bepalen.

Het idee is dat je hierbij echt kort het nodige opruimt of schoonmaakt. Denk hierbij aan de snelle klusjes – waarvoor je je niet helemaal hoeft uit te sloven. Ook wissel je ze zo per dag af: dit maakt het minder saai. De ene dag bezem je, de andere dag geef je de planten water – enzovoorts.

Snel opruimen in huis: essentiële tips

Vaste items die je per dag opruimt

Een andere tip die meer structuur geeft? Zorg voor een lijstje van items die je iedere dag even opruimt: op een gegeven moment ken je dit uit het hoofd, en doe je het op de automatische piloot. Het grote voordeel? Iedere dag heb je weer een opgeruimd huis – zonder dat je hier voor je gevoel veel moeite voor doet.

We noemen een aantal voorbeelden van items die je iedere dag op de plaats kunt zetten: kleding die op de grond ligt, lege mokken en glazen die overal en nergens staan, speelgoed van de kinderen. Zet het even aan de kant, en je woning oogt al meteen een stuk netter. Ideaal!

Haal handige doekjes in huis

Waar het netjes houden in huis ook om draait? Het weghalen van stof: het kan soms maar al te snel lijken alsof er alweer een enorme laag ligt op je meubelstukken en accessoires. Zucht… Irritant! Gelukkig is ook daar een snelle oplossing voor te bedenken.

Haal namelijk handige doekjes in huis, waarmee je het stof binnen no time hebt verwijderd. Zo is het natuurlijk nogal veel werk om steeds weer een emmer met water te moeten vullen – je bent beter af met bijvoorbeeld een stofdoek, eventueel op een stok, of een nat doekje. Bespaar jezelf wat moeite!

Handen uit de mouwen: zo houd je je woning netjes!

Laat het hele gezin helpen

Een laatste idee is om het hele gezin even te laten helpen: jullie wonen immers allemaal in het huis, en genieten er allemaal van als het opgeruimd is. Hup, de handen uit de mouwen. En daarbij geldt uiteraard: vele handen maken licht werk. Als iedereen even meedoet, is het binnen no time weer netjes.

Het is verstandig om hierbij de taken te verdelen; zorg dat je elkaar niet in de weg loopt. Vervolgens kunnen jullie het erover hebben of iedereen altijd dezelfde taak blijft uitvoeren, of dat jullie het afwisselen.


Reageer

Lees ook:

Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Brand voorkomen in huis: praktische en eenvoudige tips >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Makkelijke tips voor een energiezuinig huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Veilig klussen: deze spullen heb je nodig >
Ga jij je woning verbouwen? Gebruik tijdelijke opslag! >
8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing >
Infrarood verwarming: de nieuwe manier van verwarmen >
Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >

Terug naar overzicht >>