arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat

Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat

Wij zijn er fan van: oude woningen. Ze hebben karakter en sfeer. Maar we begrijpen ook dat je niet in de verleden tijd wilt wonen: moderne elementen mogen ook zeker terugkomen in huis. Maar hoe verwezenlijk je dat in een oude woning? Hoewel het misschien moeilijk lijkt, is een oude woning richten dat eigenlijk niet. Met onze tips kom je al een heel eind!

Verven van oude balken

Vaak vinden we in oude woningen houten balken terug aan de muren of het plafond. En dat ziet er prachtig uit! Maar misschien heb je het idee dat het niet zo goed bij de rest van je interieur past. Hoe los je dat op, hoe ga je voor een moderne uitstraling in huis?

Met een lik verf kom je al een heel eind! Een trendkleur werkt daarbij goed voor de moderne inrichting. Zo zijn pasteltinten momenteel helemaal in trek. Ga voor een zachte, warme kleur op de balken. Of kies juist een heel donkere tint, dat is ook zeker een optie. Dat geeft al een heel andere sfeer dan de natuurlijke houten kleur!

Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat

Industriële elementen

Wat prachtig staat bij een moderne inrichting van een oud huis? Industriële elementen! Die steken prachtig af bij de vaak landelijke elementen van een oude woning. En dat contrast werkt heel goed. Durf daar dan ook voor te kiezen: je hoeft niet bang te zijn dat deze stijlen niet op elkaar aansluiten.

Wat je dan bijvoorbeeld in huis kunt halen? Denk aan industriële deuren van metaal: dat is echt een groot verschil met houten deuren. Of ga voor een industriële, minimalistische trap in je woning. Pak je het liever wat eenvoudiger aan, zonder verbouwing? Ga dan bijvoorbeeld voor industriële lampen en meubelstukken.

Een prachtige combinatie: de oude woning met industriële details

Speel met het plafond en de lampen

Over die lampen gesproken: daar kun je ook op een andere manier mee spelen. Heb je ornamenten in het plafond zitten? Dan heb je misschien de neiging om een kroonluchter op te hangen. En hoewel dat ook echt beeldschoon kan staan, is het een verfrissend idee om juist iets heel anders uit te kiezen. Ook zo speel je weer duidelijk met de contrasten: durf daarvoor te gaan!

Hang daarom juist een moderne lamp op aan het plafond. Het klinkt misschien vreemd, maar het is juist een prachtig voorbeeld van een oud huis modern inrichten. Je kunt daarbij natuurlijk nog altijd voor een lamp kiezen die de aandacht trekt, die bijvoorbeeld groot van formaat is, een uniek design heeft of een bijzondere kleur heeft. Speel nog steeds met die elementen!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >

Terug naar overzicht >>