arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat

Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat

Wij zijn er fan van: oude woningen. Ze hebben karakter en sfeer. Maar we begrijpen ook dat je niet in de verleden tijd wilt wonen: moderne elementen mogen ook zeker terugkomen in huis. Maar hoe verwezenlijk je dat in een oude woning? Hoewel het misschien moeilijk lijkt, is een oude woning richten dat eigenlijk niet. Met onze tips kom je al een heel eind!

Verven van oude balken

Vaak vinden we in oude woningen houten balken terug aan de muren of het plafond. En dat ziet er prachtig uit! Maar misschien heb je het idee dat het niet zo goed bij de rest van je interieur past. Hoe los je dat op, hoe ga je voor een moderne uitstraling in huis?

Met een lik verf kom je al een heel eind! Een trendkleur werkt daarbij goed voor de moderne inrichting. Zo zijn pasteltinten momenteel helemaal in trek. Ga voor een zachte, warme kleur op de balken. Of kies juist een heel donkere tint, dat is ook zeker een optie. Dat geeft al een heel andere sfeer dan de natuurlijke houten kleur!

Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat

Industriële elementen

Wat prachtig staat bij een moderne inrichting van een oud huis? Industriële elementen! Die steken prachtig af bij de vaak landelijke elementen van een oude woning. En dat contrast werkt heel goed. Durf daar dan ook voor te kiezen: je hoeft niet bang te zijn dat deze stijlen niet op elkaar aansluiten.

Wat je dan bijvoorbeeld in huis kunt halen? Denk aan industriële deuren van metaal: dat is echt een groot verschil met houten deuren. Of ga voor een industriële, minimalistische trap in je woning. Pak je het liever wat eenvoudiger aan, zonder verbouwing? Ga dan bijvoorbeeld voor industriële lampen en meubelstukken.

Een prachtige combinatie: de oude woning met industriële details

Speel met het plafond en de lampen

Over die lampen gesproken: daar kun je ook op een andere manier mee spelen. Heb je ornamenten in het plafond zitten? Dan heb je misschien de neiging om een kroonluchter op te hangen. En hoewel dat ook echt beeldschoon kan staan, is het een verfrissend idee om juist iets heel anders uit te kiezen. Ook zo speel je weer duidelijk met de contrasten: durf daarvoor te gaan!

Hang daarom juist een moderne lamp op aan het plafond. Het klinkt misschien vreemd, maar het is juist een prachtig voorbeeld van een oud huis modern inrichten. Je kunt daarbij natuurlijk nog altijd voor een lamp kiezen die de aandacht trekt, die bijvoorbeeld groot van formaat is, een uniek design heeft of een bijzondere kleur heeft. Speel nog steeds met die elementen!


Reageer

Lees ook:

Met deze tips kun je ultiem ontspannen in huis >
Haal de natuur naar de slaapkamer toe >
8 tips om de warmte binnen te houden >
Deze items heb je nodig voor een prachtig gedekte tafel >
Dit zijn de ultieme winterse accessoires in huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Een stijlvol hoog-laag seniorenbed; het is mogelijk! >
Zo creëer je eenheid in de woonkamer >
Met deze aankleding ga je voor een gezellige look op het toilet >
Unieke decoratie voor de trap >
Deze leuke accessoires kun je op je nachtkastje kwijt >
Met deze tips lijkt je woning groter >
Zo houd je je woning met huisdieren netjes >
Met deze tips ga je voor een betere nachtrust in je slaapkamer >
Meer kleur in de woonkamer met deze tips >

Terug naar overzicht >>