arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Een tienerkamer inrichten: tips en ideeën

Een tienerkamer inrichten: tips en ideeën

Is jouw tiener helemaal klaar met de oude kinderkamer? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken voor de make-over. De kans is namelijk groot dat er steeds meer tijd wordt doorgebracht in hun eigen kamer. Dan wil je er natuurlijk wel iets leuks van maken! Hieronder geven we graag wat toffe ideeën voor het inrichten van een praktische én mooie tienerkamer.

Maak gebruik van neutrale kleuren

Probeer de basis van de kamer zo neutraal mogelijk te houden. Met de meubels en accessoires kun je nog genoeg uitpakken. Kies voor een tint als wit of grijs voor op de muur. Op een felle kleur als roze of geel kan een tiener al snel uitgekeken zijn. En je hebt waarschijnlijk geen zin om de kamer na een paar weken weer te veranderen. Zijn alleen witte muren toch echt te saai? Bedek dan één wand met een mooi behang. Denk aan een botanische print, een betonlook of fotobehang met bakstenen.

Creëer een goede werkplek

Huiswerk maken gaat nooit leuk worden. Met een fijne werkplek in de slaapkamer wordt het alleen wel een stuk makkelijker. Koop daarom een goed bureau of schaf een handige tafel aan. Zorg er daarnaast voor dat de stoel comfortabel zit en creëer genoeg ruimte voor een laptop, alle boeken en notities. Hang eventueel nog een planner aan de muur voor een goed overzicht.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Maak slim gebruik van de kamer en zorg voor zo veel mogelijk opbergruimte. Koop een extra grote kast, een paar stijlvolle opbergdozen en maak gebruik van wandplanken. Dit zorgt ervoor dat er minder spullen gaan rondslingeren en op de vloer terecht komen. Soms is een eigen wasmand voor vuile kleding ook een goede toevoeging.

Maak het gezellig met kleurrijke led strips

Mag het allemaal nog wat gezelliger en origineler? Maak dan een led strip vast aan het plafond, een kast of onder het bed. Een rgbw led strip kun je zelf veranderen van kleur en dimmen tot de gewenste lichtsterkte. Dit is geweldig ‘speelgoed’ als er vrienden op bezoek komen om te chillen! Het is ook fijn om de kamer een kleur te geven die past bij je humeur. Misschien heeft het wel een hele positieve invloed op de concentratie. Je kunt de led strips daarnaast prima gebruiken als algemene verlichting. Maak dan gebruik van warm wit licht voor goed zicht. Dit soort multicolor strips zijn online verkrijgbaar in verschillende lengtes bij de Ledstripkoning. Een echte aanrader!

Richt een relax hoekje in

Creëer niet alleen een goede werkplek, maar richt ook een relax hoek in. Ontspanning is net zo belangrijk! Een zitzak, grote stoel of een bank is altijd prima. Is hier geen ruimte voor? Leg dan een matras onder het bed dat je kunt uitschuiven of leg gewoon wat meer kussens en een extra dekentje neer.

Laat de persoonlijke stijl terugkomen

Vergeet vooral niet om de persoonlijke stijl van je tiener terug te laten komen in de kamer. Bespreek wat hij/zij leuk vindt en ga gezellig samen shoppen. Het werkt vaak ook goed om online naar inspiratiebeelden te zoeken. Zo heeft iedereen een duidelijk beeld van de stijl en is het makkelijker om spullen aan te schaffen.


Reageer

Lees ook:

Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >

Terug naar overzicht >>