arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt

De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt

Iedere zomer is het wel raak: je ziet een wesp vliegen in je achtertuin. Deze dieren komen vooral af op zoetigheid. Als je kind net een bekertje ranja voor zich heeft staan, weet je bijna zeker dat de wespen daarop af komen. In een onbewaakt ogenblik steekt de wesp je kind. Erg vervelend, zeker als blijkt dat je een nest in je tuin hebt en je daardoor meerdere wespen in de tuin hebt. Daarnaast is ook ander ongedierte in je tuin erg vervelend. Het is daarom belangrijk om daar wat aan te doen

Ongedierte in je achtertuin

Heb je last van ongedierte in je achtertuin? Dat is erg vervelend, want op die manier kun je niet optimaal genieten van je tuin. In de zomer zijn wespen een van de meest vervelende soorten ongedierte in je achtertuin die je kunt hebben. Goed om te weten: de wespen die je in de zomer ziet, zijn werksters. Ze vliegen uit op jacht naar eten. Als je een wespennest in je tuin hebt, heb je er vooral eind juli erg last van. Ook andere dieren zoals de boktor en slakken komen vaak voor in je achtertuin.

Wespen bestrijden

Wespen in je achtertuin zijn erg vervelend. Ze komen vooral af op zoetigheid en vlees. Zolang je er geen last van hebt, hoef je er niets aan te doen. Als ze zich bedreigd voelen, kunnen ze agressief worden. Daarom is het belangrijk om geen snelle slaande bewegingen te maken of wespen dood te slaan. Bij het steken komt er feromoon vrij, waardoor ook andere agressieve wespen op je achtertuin afkomen. Deze wespen willen een wesp in nood helpen. De wespen bestrijden is een belangrijke eerste stap. Probeer een wespennest niet zelf te verwijderen, maar schakel daarvoor een professional in.

Boktor bestrijden

Een ander diertje dat veelvuldig in je achtertuin voorkomt, is de boktor. In het hout in de achtertuin, zit de boktor vaak verstopt. De boktor bestrijden is mogelijk door gebruik te maken van petroleum. Smeer petroleum of terpentine op het aangetaste hout en de boktor gaat dood. Maar let op: alleen de boktor aan de oppervlakte gaat dood. Als deze dieper in het hout zit, blijft deze leven. Ook larven en eitjes gaan niet dood. Een professional inschakelen is onvermijdelijk.

Slakken

Slakken

Slakken kom je niet alleen tegen in je achtertuin, maar soms ook in je woning. Slakkenplagen zijn erg vervelend. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het blad aan je planten flink beschadigen. Met name naaktslakken en huisjesslakken geven veel overlast. Slakken hebben een hekel aan zon en warmte. Je kunt ze gemakkelijk ‘s avonds plukken met een zaklantaarn. Heb je echt last van een plaag, dan is de ongediertebestrijding bellen de beste manier om er vanaf te komen.


Reageer

Lees ook:

Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >

Terug naar overzicht >>