arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Ongewenste geuren in huis voorkomen

Ongewenste geuren in huis voorkomen

Lang niet elke geur is gewenst in je huis. Afwas-, was- en kookluchtjes worden meestal niet zo gewaardeerd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een stinkende afvoer, een schimmellucht of de geur van je gft-bakje. Je kunt vieze geuren meestal wel verdoezelen of het probleem oplossen, maar het is nog veel beter om de geuren helemaal te voorkomen. Hoe je dat doet? Dat vind je hier!

1. Pak de oorzaak van stank aan

Veel mensen gebruiken tips om geurtjes te verdoezelen. Hier zijn veel producten voor, zoals luchtverfrissers, wierook enzovoorts. Hier zijn twee problemen mee. Het eerste is: de meeste methoden zijn slecht voor het milieu. Het tweede is dat het de oorzaak van de stank niet aanpakt. Door de oorzaak weg te nemen, heb je helemaal geen middeltjes nodig.

2. Afvoeren regelmatig ontstoppen

Afvoerputjes hoor je niet te ruiken. Doe je dat toch, dan is er iets mis mee. Meestal gaat het om een verstopping. Je kunt de stank eenvoudig voorkomen door regelmatig te ontstoppen. Doe je dit 1x per maand, dan voorkom je dat er een verstopping komt die stank in huis geeft.

3. Goed ventileren in huis

Goede ventilatie voorkomt dat er luchtjes blijven hangen. Plaats bijvoorbeeld goede ventilatieroosters in elke ruimte, vooral in de woonkamer, keuken en badkamer. De roosters zorgen ervoor dat er 24/7 verse lucht in huis komt, waardoor stank minder kans krijgt.

4. Houd het droog

Is het jou al eens opgevallen dat droge dingen veel minder stinken dan vochtige of natte dingen? Dat geldt zowel voor spullen (denk aan natte was of natte jassen) en voor dieren (natte hond), maar ook voor ruimtes in huis. Op vochtige plekken kunnen dingen gaan rotten of gaat er schimmel groeien, wat stank geeft. Houd je je huis droog, dan is er veel minder kans op stank. Deze tips tegen schimmel in huis werken ook heel goed om je huis droog te houden.

5. Handige citroenen

Heb je een hekel aan kookluchtjes of een stinkende koelkast? Zet er dan een schaaltje in met wat schijfjes citroen. De citroen absorbeert geurtjes en zorgt zelf voor een frisse geur in huis. Je kunt het vrijwel overal gebruiken. Je krijgt een extra sterk effect als je wat zout over de citroen sprenkelt.

6. Wassen, wassen, wassen

Soms hangen geuren in bepaalde materialen. Zo is een rooklucht een probleem omdat het in alle stoffen trekt. Je zult dan alle gordijnen, kussens en dekens moeten wassen om de lucht eruit te krijgen. Stank kan ook in hout trekken, dan krijg je het er meestal uit met schoonmaakmiddel.

7. Kaarsje in het toilet

Toiletgeuren zijn niet zo aangenaam. Het is dan ook prima omdat deze stank te voorkomen. Dat doe je door een kaarsje aan te steken. Zet er bijvoorbeeld een waxinelichtje en steek het regelmatig aan. Het kaarsje zorgt ervoor dat de geuren die vrijkomen meteen verdwijnen. Natuurlijk zul je wel je toilet en toiletmeubels netjes schoon moeten houden, want anders kan er geen kaarsje tegenop.

Ongewenste geuren kunnen erg vervelend zijn. Ze kunnen enorm storen in huis of ronduit gênant zijn als je visite krijgt. Het is dan ook prettig om de geuren zoveel mogelijk te voorkomen. Dat het helpt om je huis schoon te houden, weten we allemaal wel. Deze 7 tips helpen je om nog meer vervelende geuren te voorkomen in huis. Zo ruikt je huis altijd fris en fruitig.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >

Terug naar overzicht >>