arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Over toiletmeubels en andere wc-praat
Toiletmeubels

Over toiletmeubels en andere wc-praat

We gaan elke dag zeker een keer of 5 tot 8 naar de wc. Vrouwen gaan iets vaker dan mannen en ouderen gaan vaker dan jongeren. Al met al brengen we dus best wat tijd door in deze kleine ruimte. En als je er dan toch bent, is het wel leuk als de ruimte een beetje gezellig is.

Me-time op het toilet

Je kunt de tijd die je op de wc doorbrengt ook zien als een moment om even tot rust te komen. Sommigen lezen op hun gemak een boekje. Anderen hebben een scheurkalender om te bekijken en weer anderen hebben gewoon helemaal niets. Waar je ook voor kiest, het is een kleine moeite om de ruimte er netjes en verzorgd uit te laten zien. Met een toiletmeubel bijvoorbeeld.

Maandverband en andere toiletartikelen

Het grote voordeel van een toiletmeubel is dat je er het een en ander in op kunt bergen. Maandverband, wc rollen, handdoekjes of vochtig toiletpapier. Keurig netjes opgeruimd en uit het zicht. Kunnen er ook geen spetters op komen van het handen wassen. ‘Na het plassen handen wassen’ is een oude spreuk die zijn waarde inmiddels heeft bewezen. Je handen wassen is hygiënisch en met een toiletmeubel met een fonteintje zo gepiept.

Stijl en smaak

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor witte wandtegels en antraciet vloertegels. Een uitstekende, rustige combinatie die al jarenlang favoriet is bij het overgrote deel van de wc-bezoekers.  Je kunt aan de inrichting je eigen draai geven door te kiezen voor een toiletmeubel die helemaal aansluit op jouw stijl en smaak. Op de website van Megadumpdalen vind je leuke meubels om je sanitaire ruimtes compleet in te richten.

Tips

Tot slot krijg je hierbij nog enkele tips voor het inrichten van de wc:

  • Als je kiest voor een hangend toilet, is het handig om rekening te houden met de ruimte die je onder het toilet nodig hebt voor de stofzuiger. Als je kiest voor een duoblok, is dat natuurlijk niet aan de orde.
  • Kies voor de combinatie van een fonteintje met een kastje eronder. In dit artikel spraken we al over de gemakken van een toiletmeubel.
  • Zorg voor een prullenbakje. Ook als je zelf geen prullenbak gebruikt, is het voor je bezoek erg prettig als er eentje staat. Vergeet niet om er een vuilniszak in te doen.
  • Kies voor een handdoekenrekje waar de handdoek, of gastendoekje als je het zo wilt noemen, in de lengte overheen kan. De handdoek droogt dan sneller.
  • Hang een spiegel op in het toilet. Het is heel fijn om na je moment me-time even te checken of je weer klaar bent voor de rest van de dag.

 


Reageer

Lees ook:

Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >

Terug naar overzicht >>