arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Jannetta van der Ziel » Column 2: De ins en outs van een interieur

Column 2: De ins en outs van een interieur

Laten we vandaag de rollen maar eens omdraaien. Meestal vraag ik aan mensen wat voor sfeer zij in huis willen creëren. Van welke stijl zij houden. Wat hun dagelijkse rituelen, leefpatronen en ritmen zijn. En wat zij – daar is het allemaal om begonnen – voor interieur wensen.

Het gaat over hun woonomgeving en hoe zij daarin leven. En tja, dat is voor iedereen verschillend, hoewel ik vooral de mensen ontmoet die van authentieke en warme interieurs houden.

Vandaag zullen we het eens hebben over de sfeer in óns interieur. Over de ambiance waarin u wilt woonshoppen. Misschien staat u daar niet zo vaak bij stil. Maar u herkent het volgende voorbeeld vast. Ik sprak iemand die op een vrije zaterdagmiddag heerlijk ging uitwaaien op zijn Harley Davidson. En om het nuttige met het aangename te verenigen, bezocht hij meteen een modezaak.

De beste man draagt dagelijks pakken en had dus zeker wat te besteden. Maar de medewerkers zagen geen potentiële-klant-in-motorkleding. Ze zagen alleen een heeft-hier-niets-te-zoeken-motormuis. Onverrichter zake en geïrriteerd verliet hij de winkel.

Ik neem het op voor deze man en voor u. Voor iedereen die überhaupt naar een winkel gaat. Ik zou u willen aanmoedigen om vooral uzelf te zijn, met of zonder motorpak. (Ik hoor het mezelf zeggen; dit zou toch vanzelfsprekend moeten zijn?) Al was het maar omdat interieuradviseurs en stylisten het beste werk leveren bij klanten die zichzelf zijn.

Kom zoals u bent, praat over de dingen die u bezighouden, de kleuren en smaken waar u van houdt, de dromen die u hebt. U bent daardoor een enorme bron van inspiratie. U geeft tal van aanknopingspunten voor een goed advies. Nogmaals, gewoon door uzelf te zijn.

Het is aan ons de uitdaging om een sfeer te scheppen waarin u zichzelf kunt zijn. Waarin u zich een welkome gast voelt. Daar is soms niet meer voor nodig dan een vriendelijke groet, een koetjes-en-kalfjes-praatje en een kopje koffie. Ga eens woonshoppen en wees uzelf. Dat doet wonderen. U kunt uw Harley Davidson bij ons voor de deur parkeren…

Jannetta van der Ziel


Reageer

Lees ook:

Column 11: Van herfst naar winter >
Column 10: Met hart en ziel >
Column 9: Paard in de gang >
Column 8: Be Inspired >
Column 7: Alweer december >
Column 6: Mixen, mixen en nog eens mixen >
Column 5: Het is tijd voor rood >
Column 4: Afrika als bron voor Inspiratielab 82 >
Column 3: Haal het voorjaar binnen >
Column 1: Kleur brengt vrolijkheid >

Terug naar overzicht >>