arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Jannetta van der Ziel » Column 4: Afrika als bron voor Inspiratielab 82

Column 4: Afrika als bron voor Inspiratielab 82

Zij inspireren je door het geven van clinics, lezingen en productinformatie. Beleef de invloed van geuren in je huis, maak een moodboard, ga aan de slag met kalk en krijtverf.

Veel mensen hebben de vakantieperiode gebruikt om extra tijd te nemen voor elkaar. Lekker dingen doen met je naasten waar je anders niet aan toe komt. Je hoofd leegmaken, weer opladen voor wat komen gaat. Mijn vakantie gebruik ik ook om inspiratie op te doen voor mijn werk. Vaak kom ik tot de leukste ideeën. Dit jaar ging het zó ver dat de vakantie vérstrekkende gevolgen had voor mijn bedrijf.

Ik had de kans in Afrika het Serengeti National Parc te bezoeken. Of meer nog: te beleven. Ik was helemaal onder de indruk van de weidsheid, de grote contrasten en de samenhang. Grote vlakten van goudgele dorheid naast een uitgestrektheid van levend knallend groen.

De brute scherpte van een leeuw die steeds weer nieuwe kansen ziet om een prooi te bemachtigen tegenover de galante gazelle die zich liefdevol om haar jong bekommert. Het samenspel van de dieren met elk een eigen rol in die immense natuur. En dan de bevolking, zo gastvrij en kleurrijk, in verbinding met hun omgeving. Imponerend.

Het Seregeti Parc bevindt zich in het gebied van Noord Tanzania en Zuid Kenya. Het loopt over de grens tussen de landen heen, volgt de natuurlijke loop van de natuur en vormt een eenheid. Toen ik me dit alles realiseerde kreeg ik een brainwave…zó ga ik het in mijn bedrijf ook doen! Nee, ik maak geen Afrikaanse savanne van mijn winkel en zet hem ook niet vol folklore. Ik maak de winkel weidser en creëer in de ruimte een bron van inspiratie voor mijn klanten…Ja, dat ga ik doen!

Het filosoferen ging in Nederland verder en het werd concreet. In oktober ga ik Inspiratielab 82 openen in mijn winkel. Het achterste gedeelte van de zaak wordt één grote lichte ruimte (de Serengeti), met een natuurlijke overgang vanuit de winkel. In Inspiratielab82 komen stoffen, gordijnen, behang, verf, vloerkleden, kussens en lampenkappen (de dieren).

Hier kunnen we met mensen brainstormen over hun interieur, uitproberen, combineren en hen inspiratie geven of tools aanreiken om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast komt er een actief programma in het Inspiratielab. In samenwerking met deskundigen geven we presentaties van producten, lezingen over kunst en interieur, we zorgen voor verrassende belevingen en momenten om zelf met interieur aan de slag te gaan onder deskundige leiding. En dat in een sfeer van gastvrijheid.

Zo fungeerde de Afrikaanse Serengeti als bron voor Inspiratielab 82 in Oldebroek. Wat een cadeau! En dat nummer, 82? Heeft niks met Afrika te maken, is gewoon het huisnummer van de zaak. Dromen en filosoferen is leuk, maar ik blijf ook gewoon een praktische interieuradviseur in Oldebroek.

Jannetta van der Ziel, interieurstyling, kleur- en sfeeradvies

De opening van Inspiratielab 82 is op 11 oktober 2012. Schrijf je alvast in voor het Inspiratielab 82 op www.jannettavanderziel.nl


Reageer

Lees ook:

Column 11: Van herfst naar winter >
Column 10: Met hart en ziel >
Column 9: Paard in de gang >
Column 8: Be Inspired >
Column 7: Alweer december >
Column 6: Mixen, mixen en nog eens mixen >
Column 5: Het is tijd voor rood >
Column 3: Haal het voorjaar binnen >
Column 2: De ins en outs van een interieur >
Column 1: Kleur brengt vrolijkheid >

Terug naar overzicht >>