arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Jannetta van der Ziel » Column 1: Kleur brengt vrolijkheid

Column 1: Kleur brengt vrolijkheid

Nou is dat méér dan zomaar wat gemijmer over kleuren in interieurs. Ik ben er stellig van overtuigd dat er niets zoveel kleur in het leven brengt dan kleur. Kijk maar naar de tribunes waar de oranjesupporters hun landgenoten toejuichen. Hun enthousiasme is minstens even goed zichtbaar als hoorbaar.

Wat dat betreft hebben we het getroffen dat we een oranjehuis hebben. Ik moet er niet aan denken dat onze Willem van Oranje Willem de Zwart heette. Dan zaten we nu met de gebakken peren.

Maar terug naar het onderwerp: kleur brengt vrolijkheid. Je ziet dat op overtuigende wijze in Afrika en India. Veel mensen hebben daar weinig rijkdom om blij van te worden. Maar ze compenseren dat met kleur in hun omgeving. Prachtig, zo kleurrijk als ze gekleed zijn. Fantastisch, hoe ze zelfs hun bouwwerken kleur geven.

Denk bijvoorbeeld aan het bekende Jaipur in India, dat geheel rozerood is. En over kleur en vrolijkheid gesproken: ga eens bij een bruiloft in India kijken. De kleuren spatten van de kleding af. Rond het einde van de winter zijn de mensen in India de donkere winter beu. Tijdens het Holi festival gooien ze gekleurde poeder naar elkaar en spuiten elkaar dan nat. Met deze kleurenexplosie verwelkomen ze het lenteseizoen. En ondertussen genieten ze van saamhorigheid en feestvreugde.

Mijn voorstel is niet om het Holi festival in Nederland te introduceren of de helft van de gevels een kleur te geven. Maar een beetje meer kleur lijkt me niet verkeerd.

Als we nu eens beginnen met het interieur? Deze zomer ga ik mijn winkel onder handen nemen. Zeker weten dat daar meer kleur in komt. Om u te inspireren. Om u te laten zien dat er meer tinten zijn dan zwart, wit en grijs. En om iedere gast een vrolijke dag te bezorgen.

Het is tijd dat we een kleur krijgen.

Jannetta van der Ziel


Reageer

Lees ook:

Column 11: Van herfst naar winter >
Column 10: Met hart en ziel >
Column 9: Paard in de gang >
Column 8: Be Inspired >
Column 7: Alweer december >
Column 6: Mixen, mixen en nog eens mixen >
Column 5: Het is tijd voor rood >
Column 4: Afrika als bron voor Inspiratielab 82 >
Column 3: Haal het voorjaar binnen >
Column 2: De ins en outs van een interieur >

Terug naar overzicht >>