arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Stijlvol » Binnenkijken bij Marie-Gon Vos

Binnenkijken

bij Marie-Gon Vos

Een stijlvol interieur met lef

Laat me raden…jouw favoriete ruimte is de serre.

“Klopt. Die is heerlijk licht met uitzicht op de tuin, zodat je helemaal in het groen zit. In de serre staat een hoekbank waar ik heel graag zit. Het is alleen jammer dat we de temperatuur moeilijk kunnen regelen. In de zomers is het er vaak te warm, in de winter veel te koud. De serre is vijf meter hoog, dus stoken is geen optie. We overwegen een verbouwing met een goed energieplan, zodat we deze ruimte het hele jaar door kunnen gebruiken. Ook een houtkachel zou goed passen bij die nieuwe plannen.”

Nog meer plannen?

“Een nieuwe keuken! We zijn ons volop aan het oriënteren. Er zit wel meteen een complete verbouwing aan vast, want hoewel we helemaal geen kleine keuken hebben, willen we graag de serre erbij betrekken, zodat het een grote leefruimte wordt. Een dragende muur moet er dan uit, dus dat heeft wel wat voeten in de aarde…”

Wat gaat het voor ’n keuken worden?

“We zitten nu in de apparatuurfase. Je moet namelijk eerst weten hoe je wilt koken en dan pas een keuken eromheen bedenken. Jasper en ik zijn echte kookgekken, dus we gaan niet over een nacht ijs.”

Je mag een nieuw meubelstuk uitkiezen…

“Dat wordt dan de groene polderbank van Hella Jongerius. Hij is vooral bijzonder van vorm, ik hou van lef in het interieur. Ook de keuze voor verschillende groene stofsoorten vind ik heel erg mooi, en dan de details! Die mooie grote knopen, met een mooie nonchalante draad vastgenaaid. Helemaal anders en daar word ik blij van!”

Waar gruwelt Marie-Gon van?

“Van een van te voren bedacht ‘setje’. Dus hier tref je nooit twee vazen voor het raam of twee dezelfde schemerlampjes aan iedere zijde van de schouw, brrrrr.”

Deel eens wat favoriete winkeladressen met ons!

“Nijhof in Baarn, Merci in Parijs en Emery & Cie in Antwerpen. Mijn hart gaat sneller klopper van winkels waar een ziel in zit. Waar ik het gevoel krijg: hier stalt de eigenaar niet slechts producten uit, maar hij of zij wil een beleving meegeven aan de bezoeker. Dan kom ik er graag!”

Jouw huis oogt van buiten oud, maar van binnen is het helemaal hip.

“Het is een oud pand, althans de buitenmuren, van binnen is het niet meer heel erg origineel. Dit boerderijtje werd vroeger bewoond door een Keuterboertje met een of twee koeien. In de tuin staat nog een apart huisje, los van de boerderij, dat veel later is bijgebouwd. Daar heb ik mijn werkplek en is er boven nog een logeerplek.”

Wat mag nooit het huis uit?

“Ik ben dol op reizen, en heb een grote uitstalkast vol met spullen, Dat zijn heel vaak gewone gebruiksvoorwerpen, uit verschillende landen. Het zou me aan het hart gaan als ik die kwijt zou raken. Ze staan voor mij voor herinneringen.”

Wat een ruim toilet!

“De badkamer zat ooit beneden en dat vonden we onhandig. We hebben de voorzolder opgeofferd voor een badkamer en hebben nu boven een slaapkamer-badkamer-en-suite met als gevolg dat we beneden nu een hele royale toiletruimte hebben…hartstikke handig, haha!”

Schuif jij veel?

“Ik zou het wel willen, maar door tijdgebrek lukt dat niet altijd. In de meeste huizen is een zomer- en winteropstelling heel plezierig!”

Ben je trendgevoelig?

“Als interieurstylist pik ik de trends heel snel op en ik vind het belangrijk om te weten wat er speelt. Ik pik er alleen uit wat ik mooi vind. Waar ik niet van houd, zal ook niet in mijn huis terecht komen.”

Meer weten over Marie-Gon en haar werk? Kijk dan op haar website: www.stijlendetail.nl

En lees hier haar columns.


Reageer

Lees ook:

6x leuke ouderwetse items voor de moderne keuken >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Jet >
Binnenkijken bij Loes in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Claudia & Erik-Jan >

Terug naar overzicht >>