arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Luc en Coby

Binnenkijken

bij Luc en Coby

Een bijzonder plekje waar je je thuis voelt

Wanneer de boerderij van Luc Timmers en Coby Krol precies gebouwd is, is niet bekend. Op de eerste kadastrale tekeningen, uit 1815, is het huis al te zien. “Hier moet vroeger een rijke boer gewoond hebben”, zegt Luc. “Hoe meer ramen een boerderij had, hoe rijker de boer was, heb ik me laten vertellen.” De bewoners hebben zich meer laten vertellen over de historie van het huis. “Die glas-in-loodramen die je ziet in de binnenmuur van de deel, schijnen afkomstig te zijn van het Muiderslot”, vertelt Coby. “Een restaurateur die aan het Muiderslot werkte en bevriend was met de bewoners van De Drie Linden, schijnt ze geplaatst te hebben.”

Monumentale linden

De naam van de monumentale boerderij is niet toevallig gekozen. De voorgevel wordt geflankeerd door twee machtige linden; opzij van het huis staat er ook één. De stamomtrek van de dikste linde is ruim 4 meter. Net als de boerderij zijn ze tot monument verheven.

Twee grote openslaande deuren geven toegang tot de deel. Waar vroeger de koeien stonden, is nu een magnifieke ruimte van een slordige vijfhonderd vierkante meter groot. Tijd voor een toelichting. “Wij zijn hier in 2000 komen wonen. We zochten een woning waarin wij een kunstgalerie en een kunstbeeldentuin konden combineren. Deze woning was ideaal. Niet alleen omdat ik van oude huizen houd”, zegt Coby, “maar ook vanwege de ruimte in en om het huis. In de twee hectare grote tuin hebben we tijdens exposities honderden bezoekers gehad.”

Meubels aan de wand

De enorme deel, geplaveid met antieke estriken uit Frankrijk, heeft zijn diensten al ruimschoots bewezen. Als het niet was voor de galerie of voor een lezing, dan wel voor een feestje of een uitgebreid diner met vrienden. Nog steeds vormt een uitnodigende houten tafel het middelpunt van de deel. “We houden van meubels die bij de stijl van het huis passen, maar we kiezen ook voor praktisch. We hebben namelijk vijf poezen en twee honden in huis, dus duur meubilair”, zo glimlacht Luc, “is binnen een week minder duur…”

Meubels in authentieke, landelijke én eigentijdse stijlen, talrijke beelden, kunst aan de muur, het hoge balkenplafond dat leunt op de zware gebinten: ze vormen een wonderlijke eenheid. Sporen in balken en metselwerk verraden dat er in lang vervlogen tijden al verbouwd werd. Luc wijst op twee haken, die schijnbaar doelloos aan de wand zijn bevestigd. “Aan deze haken hees men vroeger het meubilair op bij een overstroming van de Zuiderzee”, weet hij uit overlevering. Juist door deze details prikkelt De Drie Linden de fantasie.

Ruimte te over

“Het is een heerlijk plekje hier, een paradijsje”, zegt Coby. “Maar nu we gestopt zijn met de kunstgalerie, zijn het huis en het omliggende terrein te groot voor ons. Het zou een ideale plaats zijn voor iemand die paarden of schapen houdt. Aan ruimte ontbreekt het niet. Daarom staat De Drie Linden te koop. Een bijzonder plekje waar je je gemakkelijk thuis voelt…!”


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >

Terug naar overzicht >>