arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Chantal en Jeroen in Garderen

Binnenkijken

bij Chantal en Jeroen

Thuis in de bossen

Mussen tjilpen er lustig op los, dartelend in het struikgewas. Een Vlaamse Gaai schettert verontwaardigd. En vredig grazen de paarden rond woonboerderij ‘De Valge’. “Het huis schijnt in 1937 gebouwd te zijn door een mevrouw uit Groningen. Zij gaf de boerderij de naam ‘De Valge’, dat in het Gronings zoveel betekent als ‘hoog bouwland’”, weet Chantal Jonkergouw.

Paddock dichtbij huis

Toen zij en haar man eind jaren negentig op zoeken waren naar rust en ruimte, streken ze vanuit het Gooi neer in Garderen. Dichtbij bos en heide, zodat ze de ruimte hadden om paard te rijden. Door de jaren heen breidden ze hun kavel uit tot de huidige twee hectare. Chantal en Jeroen legden een prachtige tuin aan en realiseerden onder meer stallen en een paddock. “Wat hier zo leuk is”, vindt Chantal, “is dat je de paarden vanuit huis goed kunt zien. Door de ramen en de grote openslaande deuren zie je de paarden heel dichtbij in de paddock lopen.”

Strak maar sfeervol

‘De Valge’ wordt omringd door monumentale beuken en eiken. Ze geven het plekje de allure van een schaduwrijk buitenverblijf waar de natuur het voor het zeggen heeft. De bomen zijn prachtig geïntegreerd in de besloten tuin met verschillende terrassen. Er is altijd wel een terras in de schaduw en altijd wel een plekje om in volstrekte privacy de zon te aanbidden. Goed voor prachtige doorkijkjes vanuit de woonkamer, die is gerealiseerd op de voormalige deel. “We houden van strak en modern, zoals je ziet”, zegt Chantal met een blik op het interieur. “Maar wel met sfeer. Mooie, sfeervolle verlichting vinden we bijvoorbeeld heel belangrijk. Ons interieur is verder strak en simpel, zonder poespas. Zo blijft het rustig.”

Samen genieten

Genieten van het buitenleven rond ‘De Valge’ is niet alleen weggelegd voor de bewoners. Een riant gastenverblijf nodigt uit tot gastvrijheid. In deze oase van rust kunnen familie of vrienden op adem komen. Wat is er mooier dan op een zwoele zomeravond met een glas wijn in de hand de zon te zien wegzakken achter de bosrand? “We genieten enorm van dit stekje. We zouden alleen meer grond willen hebben voor onze hobby: het fokken van IJslandse paarden. Daarom staat ‘De Valge’ te koop. Maar voor ons staat vast dat we in zo’n prachtige omgeving blijven wonen…!”


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >

Terug naar overzicht >>